• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden E twinning Projesi

Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden  E twinning Projesi
​​​​​​​E Twinning projeleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de okullarımızın olmazsa olmazı oldu. Diğer ülkelerin öğretmenleri ve öğrencileri ile ilgili bir çok proje bir çok okulumuzda hali hazırda uygulanmaya devam ediyor.

Bölgemizde de bazı okullar bu projeleri gerçekleştirirken, son olarak Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesinden Kuruculuğunu NURAY ORHAN ÖZBAYAR ve HATİCE UYSAL’ın yaptığı ”My Story Suitcase “adlı projede farklı ülkelerden 11 öğretmen ve 81 öğrenci üye yer aldı. Okul müdür yardımcısı Musa Kaya, Okul öğretmenleri Emine Sıtar Altınkaynak , Nuray Orhan Özbayar ve Emine Eken Şimşek de proje de yer alan isimler.

icin-655.jpg

Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Emine Sıtar Altınkaynak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi; "Projemizin İçeriğini çeşitli konulardan hikayeler yazmak oluşturmaktadır.

Proje süresince uyumluluk ve paylaşıma değer verilir. "Ben" odaklı değil "Biz" odaklı düşünmeye değer verilir. Değişime ve yeniliğe açıklık desteklenir. Eğitim kalitesinin sürekli yükseltilmesi hedeflenir. Saydamlık temel ilkedir. Proje süreçlerine uygunluk ve tutarlılık esastır. Tüm katılımcılar çözüm odaklı davranışlar sergiler. Proje katılımcılar tüm eğitim paydaşları ile iyi ilişkiler kurar. Hukuk kurallarına, kanunlara ve mevzuata uyum esastır. Kişiler arasında eşit yaklaşım gözetilir ve tarafsızlık ilkesine uyulur. Çalışana, önce insan olarak değer verilir. Kamu yararı ve doğrultusunda hareket edilir. Karşılıklı nezaket ve saygı esastır. Projenin karar ve kuralları açık, anlaşılır ve sadedir. Hizmet içi eğitime ve kişisel gelişime önem verilir. Yönetimde hakkaniyet ilkesi gözetilir. Tarafsızlık ve adil yaklaşım esastır. Katılımcılık önemsenir, ekip çalışması desteklenir. Proje atmosferinin ve şartlarının kalitesi önemsenir. Standartlar ve uygulamalar açıkça ifade edilir. Motivasyon artırıcı çalışmalar önemsenir. Süreklilik arz etmemek ve kasıtlı olmamak şartı ile çalışanların yanlışlıklarını ve eksikliklerini düzeltmeleri konusunda yapıcı yaklaşım gösterilir. Proje tüm unsurlar arasında güven esastır. Etik ve Davranış Kurallarına uymayı, uyulmaması halinde yaptırımların olabileceğini; tüm katılımcılar taahhüt eder.

icin-1-274.jpg

Hikayeler ”işbirliği, hayal gücü, yaratıcılık, çoklu öğrenme, liderlik deneyimle , değerler eğitimi vb. ” görüşünden yola çıkarak oluşturulmaktadır.

Projemiz ile öğrencilerin; birlikte kaliteli vakit geçirmek, değerler eğitimi vermek, proje tabanlı eğitim vermek, drama alanında kendini geliştirmek, çoklu öğrenme kuramlarından yararlanmak ve en önemlisi de yazarlık becerilerin geliştirip , okuma alışkanlığı gibi hedefleri kazandırmak, anlattıkları hikayeler ile eğlenmelerini ve orijinal teknikler kullanarak ( akrostiş , resimlerle hikaye oluşturma, stem vb. ) hikayeler oluşturabilmelerini hedefliyoruz. Ayrıca, çocuklara düşünme, jest mimik ve beden dilini etkili kullanma, problem çözme, iletişim kurma, işbirliği yapma, eleştirel ve analitik düşünme, karar verme, sorumluluk alma, yardımlaşma, üretimde bulunma ve Web2 araçlarını etkili kullanma gibi beceriler kazandırmak amaçlarımızdandır. Projemiz KASIM ayında başlamış olup NİSAN ayında sona erdi. Her ay öğrencilerin yazdığı hikayeler ve videoları öğrenciler ve öğretmenler tarafından Twinspace’e, ve Web 2 araçlarına eklenmiştir.

Karma ülkelerden takımlarla ortak çalışmalar oluşturulmuştur. ( e Twinning day, e safety day, işaret dili masal oluşturma, storyjumper resimlerle hikaye oluşturma vb. ) Projemize konuk olarak Erdoğan Ergin , Beyhan Özer , Güldem Şahan  gibi önemli yazarlar değerli bilgileri ile katkıda bulunmuşlardır. Yazarlar ile söyleşiler düzenlenmiş ve zoom üzerinden toplantılar yapılmıştır.

icn-2-001.jpg

 

Mayıs ayında bir Hikaye festivali (sergisi) düzenlenmiştir.

Projenin dönüşlerini aldığımız şu günlerde velilerimizden aldığımız olumlu dönüşler öğrencilerimizi ve bizi oldukça mutlu etmiştir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113