• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Vatandaşı belediyeye kadar yormayacağız

Vatandaşı belediyeye kadar yormayacağız
AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Dr. Salih Kenan Şahin, belediye hizmetlerini vatandaşın kapısına getirecek projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Dr. Salih Kenan Şahin, belediye hizmetlerini vatandaşın kapısına getirecek projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
ZAMAN ÇOK KIYMETLİ
n Dünyadaki belediyecilik uygulamalarını yakından takip eden Şahin, modern dünyada vatandaşların artık işlemlerini belediyeye gitmeden yaptıklarını söylüyor ve bu uygulamanın Türkiye’de de yerleşmesi gerektiğine dikkat çekiyor: “Artık zaman çok kıymetli. Hem hizmetin daha hızlı sağlanması, hem de hizmeti alanlar açısından kolaylık olması için mümkün olduğu kadar modern iletişim sistemlerini kullanmalıyız.”
TEK BİR TELEFON
n Salih Kenan Şahin, uygulayacağı proje ile mevcut sistemin hantal yapısını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Belediye hizmetlerinde devrim niteliğindeki bu proje sayesinde vatandaşların sorun, ihbar yada şikayet belirtmek için belediyeye gitmesine gerek kalmıyor. Bunun yerine tek bir telefon ile tüm sorunlarına anında cevap alabiliyor. Sistem aynı zamanda dilekçe yazmak, kuyrukta beklemek gibi eski alışkanlıkları da sonlandırıyor. Şahin, Çağrı Merkezleri’nin basit bir sekretaryadan çok farklı bir yapıya sahip olduğunu vurguluyor: “Bu proje, bir sekreterin işlemleri not alması ve amire iletmesini değil, bizatihi operasyon becerisi, sorumluluğu ve yetkisi olan kişiler tarafından anında müdahale edilmesini öngörüyor.”
SİSTEM 6 AYDA KURULACAK
n Dr. Salih Kenan Şahin, 6 ay gibi kısa bir sürede Pendik Belediyesi’nde bu uygulamayı aktif hale getirecek. Bu 6 aylık süre ise oluşturulacak merkeze gerekli elemanların seçilmesi ve eğitilmesi ile teknik altyapı ve donanımın kurulmasını kapsıyor. Şahin, özellikle personel eğitimine önem veriyor. Çünkü bu denli büyük bir proje için tüm sorunları çözebilecek ve vatandaşın taleplerine yanıt verebilecek kapasitede bir kadro oluşturulması gerekiyor. Hazırlık sürecinde kapsamlı bir eğitimden geçecek görevliler, daha sonra operasyonel düzeyde yetki sahibi olacak. Böylece vatandaşın işlemini yapmak için belediyeye gelmek yerine, telefon başında oturması yeterli olacak.
n Bu hizmet, en çok yaşlıların ve belediyeye gidecek imkanı veya zamanı olmayanların işine yarayacağa benziyor. Çünkü sistem sayesinde vatandaş sadece talep ve şikayetleri iletmekle kalmayacak, belediye binasındaki rutin işlemleri de telefon ile yapabilecek. Merkezde kayıt altına alınan talepler derhal operasyon birimlerine bildirilecek, abonenin dosya kaydı, borç bilgileri gibi verileri çıkarılacak ve işlem yürürlüğe konulacak. Böylece belediyeye gitmesine gerek kalmayan vatandaş, kapısına gelen belediye yetkilileri ile tüm işlemlerini halledecek. 
HER ZAMAN
HALKIN YANINDA
n AK Parti başkan adayı Şahin, vatandaşı belediye binasına kadar yormamaya kararlı. Öyle ki, vatandaşın imza atması gereken durumlarda bile evden çıkmasına gerek yok: “Eğer vatandaşın imza atması gerekiyorsa, vatandaşa gel imza at demek yerine evrağı vatandaşın ayağına götüreceğiz ve orada imzasını alacağız. Bir görevlinin gün içinde 20 vatandaşa ulaşması, 20 vatandaşın belediyeye gelmesinden her zaman daha ucuz, daha etkili ve daha kolay bir yöntemdir.” 
n Şahin, bu uygulama sayesinde vatandaşın belediye binasının yerini unutacağını, bunun yerine belediyenin telefon numaralarını hafızalarına kazıyacağını söylüyor: “Telefon artık herkesin evinde bulunan bir alet. Dolayısıyla vatandaşın belediyeye ulaşamama gibi bir sorunu kalmayacak. Ayrıca halk belediye başkanını ve belediye yetkililerini yanında görmek istiyor. Biz de her zaman halkın yanında olacağız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113