• BIST 10181.41
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Uzman isimden dolar açıklaması!

Uzman isimden dolar açıklaması!
Dolar kurunun sürekli olarak düşeceğini ifade eden ekonomist Necmettin Batırel, doların düşeceği rakamı resmen açıkladı.

Türkiye, Merkez Bankasının alacağı faiz kararını bekliyor. Piyasalarda hakim olan hava faizin artırılması yönünde. Faizin artırılması durumunda dövizde ve gram altında düşüş yaşanabileceği yönünde bir beklenti mevcut. Peki faiz kararından sonra ne kadar yükselecek ve dolar bundan nasıl etkilenecek?

TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Türkiye Gazetesi ekonomi yazarı Necmettin Batırel, faizin artırılacağı ve doların düşeceği seviyeleri açıkladı.

Türkiye Gazetesi Ekonomi yazarı Necmettin Batırel, enflasyonun mutlaka düşürülmesi ve kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. “Enflasyonun artmasındaki en büyük nedenin maliyetlerin yüksek olması” diyen Batırel, şunları söyledi:

“Maliyetlerin artma nedeni ise kur yüksekliği. Kur da faiz artırılarak düşürülebilir. Otomatik olarak TL değer kazanır. Burada önemli olan faizin ne kadar artırılacağıdır. Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal, faizi yüzde 10’dan 19’a çıkarıldığında işler karışmıştı.

Mehmet Şimşek’in ekonominin başına gelmesiyle geleneksel politikalara dönüleceği beklentisi oluştu, kendi de bunu ifade etti.

Şimşek, Cumhurbaşkanı ile 4-5 kez görüşmüşler, önce faizleri artıralım demişler, enflasyonu kontrol altına aldıktan sonra kademeli olarak faizleri aşağı çekeriz denildiği izlenimi aldım."

Batırel, ekonomi yönetiminin alacağı faiz kararına ilişkin şunları söyledi: “Mehmet Şimşek bankacılarla bir toplantı yapmıştı. Bankacılar yüksek faiz istemişler ancak Şimşek, sıcak bakmamış. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da dün uluslararası bankaların yöneticileri ile görüşmüş.

Yüzde 15’lik bir artış olacak yarın, aşırı bir artış olmayacak. Belki yüzde 16 olacak, sözlü yönlendirme yapacak bundan sonra. Dolar şu an 23.6’da.

Faizi yüzde 15’e çekerse 22’ye veya 22.30’a kadar gerileyebilir. Faizin yüzde 20’ye çekilme ihtimali az da olsa var. Faizi yüzde 20’ye çekerse 21.50 liraya düşer. Doların 25 liraya çıkmasını istemiyor.”

“Faizin artması ile sıcak para yani tahvil, borsa ve bonaya gelir” diyen Batırel, ancak kalıcı yatırımların önemli olduğunu belirterek “Maalesef sıcak para faiz aşağıya inince çekip gidiyor” ifadelerini kullandı. KAYNAK:YENİAKİT

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113