• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Ünlü teknik adamlar milli takım için ne dedi?

Ünlü teknik adamlar milli takım için ne dedi?
Türkiye’nin değerli teknik direktörleri, EURO 2020 ve milli takımımız hakkında düşüncelerini aktardı.

SERGEN YALÇIN: TÜRKİYE-FRANSA FİNAL OYNAR

“Türkiye-Fransa final oynar. Belçika çıkış yapabilir. Türk Ulusal Kadrosu, tarihinin en uygun takımına sahip. Final oynayacak kapasitede bir kadro. Ben bu şampiyonada Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Cengiz Ünder ve Ozan Tufan’ın öne çıkacağını düşünüyorum.”

MIRCEA LUCESCU: SÜRPRİZLER KADROLAR ÇIKABİLİR

“Bu cins turnuvalarda sürpriz grupların çıkma ihtimali yüksek. Türk Ulusal Ekibi çok formda. Gençlik ve deneyim dayanılmaz bir ahenk sağlamış durumda. Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya, şampiyonluk amaçlarına ulaşabilecek takımlara sahip.”

FATİH TERİM: UMARIM FİNAL İTALYA - TÜRKİYE OLUR

"Futbol için Madison Square Garden gibi olan efsanevi bir stadyumda ilginç bir maç olacak. İtalya yeniden seyircisiyle buluşacak. İtalya Milli Takımı sağlam, kompakt ve müthiş oyunculardan kurulu. İtalya finale kadar gidebilir çünkü kadro kaliteleri çok üst düzey. Diğer yandan Türk milli takımı da her takıma sorun yaratabilecek kapasitede. Umarım finalin adı da Londra'da İtalya-Türkiye olur. İtalya benim ikinci evim. Özellikle Floransalılarla ile aramda hiç kopmayan ve beni onurlandıran bir bağ var."

ERSUN YANAL: BELÇİKA SÜRPRİZ YAPABİLİR

“A Ulusal Ekibimiz, uzun yıllar sonra birinci defa genç ve memleketler arası tecrübeye sahip oyunculardan konseyi bir yapılanmaya sahip. Takımımızdaki 16 futbolcu, Avrupa’nın 5 büyük futbol ülkesinde forma giyiyor. Turnuva için en büyük favorim Fransa. Belçika da sürpriz adayım.”

İBRAHİM TORAMAN: FRANSA VE İTALYA

Benim favorilerim Fransa ve İtalya. Türk Milli Takımı’nın öz güveni son derece yüksek. Turnuvada oynayacağı futbolla alkış alacak takımlardan biri olacağımıza inanıyorum. Hedefe ulaşma doğrultusunda İtalya ile oynayacağımız ilk maç çok önemli. İyi sonuç alırsak devamı gelir.

İSMAİL KARTAL: BİRİNCİ MAÇ ÇOK DEĞERLİ

“Avrupa şampiyonluğu için favori ekibim Fransa. Sürprizim ise İngiltere. İtalya maçından alacağımız skor, turnuvadaki yerimizi belirler. Şayet uygun bir sonuç elde edersek, favori ekipler kadar yüksek bir bahta sahip olabiliriz.

ÖMER ERDOĞAN: BELÇİKA VE ALMANYA AĞIR BASIYOR

Turnuvanın favorileri Belçika ile Almanya. Bu iki takımın şampiyonluk konusunda en iddialı adaylar olduğu görüşündeyim. A Milli Takımımız’ın ise İtalya ile birlikte gruptan çıkacağını düşünüyorum ve buna yürekten inanıyorum.

RIZA ÇALIMBAY: BURAK YILMAZ DİKKAT ÇEKECEK

“Avrupa Şampiyonası’ndaki favorilerim Almanya, Fransa ve Belçika. Türk Ulusal Grubu da katiyen çok başarılı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Fransa şampiyonu Lille’de çok başarılı bir dönem geçiren Burak Yılmaz’ın da bu şampiyonada da golleriyle parlayıp dikkat çekeceği kanısındayım.”

SAMET AYBABA: FİNAL OYNARIZ

“Türkiye Ulusal Ekibi’nin bu takımıyla final oynayacağını kestirim ediyorum. Aksini düşünmek dahi istemiyorum. Bu turnuvada stoperlerimizin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Öteki ekiplerden fazla umudum yok.”

GİRAY BULAK: İLK 8’E KALIRIZ

Şampiyonluğa en yakın gördüğüm takım Belçika. Türkiye de ilk 8 takım arasına kalır. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Kilit oyuncularımızın hemen hepsi formda. Turnuvanın en başarılı oyuncusu, sakatlığı geçerse Belçikalı Kevin De Bruyne olur.

GÜVENÇ KURTAR: OKAY OYNAMAMALI

Bu tip turnuvalarda favori olmaz, tüm takımlar eşit şansa sahiptir. Genel olarak iyi bir milli takımımız var ancak orta sahada Okay Yokuşlu oynarsa averaj takımı oluruz. Maçlarda Okay’ı iyi izleyin, hakem ondan fazla koşuyor. Ağır, ileri gidemiyor. O bölgede Dorukhan Toköz veya Taylan Antalyalı oynamalı.

 

CEVAT GÜLER: ÜÇ FAVORİ VAR

Turnuvadaki favorilerim Fransa, İtalya ve Belçika. İtalya maçının ardından Galler ve İsviçre karşısında gerekli sonuçları alarak ilk 2 arasında yer alacağımız kanaatindeyim. Sonrasında da karşılaşacağımız rakibe göre turnuvada başarılı sonuçlar elde edebiliriz.

ERGİN ATAMAN: EN BERBAT İHTİMALLE ÇEYREK FİNAL

“Öncelikle A Kümesi’nden İtalya ile birlikte birinci 2 sırada çıkacağımızı düşünüyorum. İkinci olmamız bize ilerideki eşleşmelerde avantaj da sağlayabilir. En berbat ihtimalle çeyrek final oynayacağımızı varsayım ediyorum. Oğlum Sarp ve benim favorimiz ise Fransa.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

"Çok heyecanlıyım. Biliyorum, hepimiz heyecanlıyız. EURO2020 'de bugün Bizim Çocuklar sahaya çıkıyor. Şenol hocam, evlatlarım... Sonuç ne olursa olsun, sizleri hep çok sevdiğimizi bilin. Her zaman yanınızdayız. Allah yar ve yardımcınız olsun." KAYNAK:HABER7

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113