• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ünlü meteoroloji uzmanı açıkladı: Dondurucu kış geliyor!

Ünlü meteoroloji uzmanı açıkladı: Dondurucu kış geliyor!
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışıyla ilgili vatandaşların beklediği haberi verdi.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ''muhakkak yağacak'' diyerek kar yağışları için tarih verdi. İstanbul, Erzurum, Sivas ve Karadeniz Bölgesi için özellikle uyaran Şen, bakın kar yağışları hakkında neler söyledi.

lapa-lapa-kar-yagisi-geliyor-atki-eldiven-sapkalari-hazirlayin-unlu-profesor-tarih-verdi-2h1700030119-472029.png

''Ne zaman kar yağacak?'' sorusu cevap ararken Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ''muhakkak yağacak'' diyerek kar yağışları için tarih verdi. İşte Orhan Şen'in kar yağışı hakkındaki dikkat çeken açıklaması...

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuna önemli açıklamalar yaptı. Şen, hava durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

lapa-lapa-kar-yagisi-geliyor-atki-eldiven-sapkalari-hazirlayin-unlu-profesor-tarih-verdi-4d19fa.jpg

“Tam hastalık haftası, sıcaklıklar bugünde düşmeye başladı ama İstanbul’da sıcaklık 16-17 derece. Bugün sabah itibari ile İstanbul, Marmara, Ege, Batı Karadeniz. Öğlene doğru İç Anadolu’nun kuzeyi, Antalya’nın doğusu, Isparta civarlarında kuvvetli yağış var”

lapa-lapa-kar-yagisi-geliyor-atki-eldiven-sapkalari-hazirlayin-unlu-profesor-tarih-verdi-4742ba.jpg

Rüzgarın yönünü kuzeye çevirmesi ile hava sıcaklıklarında düşü yaşanması bekleniyor. Yüksek olasılıkla akşam saatlerine doğru sıcaklıklarda 10 derece düşüş yaşanabilir. Dolayısıyla bugün dışarı çıkarken yanınıza kesinlikle yağmurluk ya da mont alın. Marmara Bölgesi’nde akşam saatlerine kadar yağış sürecekken, Muğla etrafında ise kuvvetli yağış olacak. Anadolu’nun genelinde ise lodos fırtınası bekleniyor. Yarın için yağış beklentisi yok lakin Perşembe günü itibari ile Batı’dan tekrar gelecek. Gelecek hafta ise İstanbul’da sıcaklıklar 13 dereceye kadar düşecek.

Kar beklentisini dile getiren Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul ve Ege bölgesi için şuan söz konusu değil. Bu haftanın sonunda ve önümüzdeki haftanın başında Anadolu’da kar var.

Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum ve Sivas’ta kar var. İstanbul’da muhakkak kar yağacak ama ne zaman göreceğimize gelirsek Ocak, Şubat aylarında olacak” dedi.

Ulusal Meteoroloji Dairesi (MGM) ise 2023-2024 kışında Türkiye'de genel olarak yağışların ortalamalar civarında ya da ortalamaların üzerinde olmasını bekliyor. Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113