• BIST 10307.47
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Tuzla'yı çekim merkezi yaptık

Tuzla'yı çekim merkezi yaptık
Daha düne kadar alış-veriş ve farklı ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe dışına çıkan Tuzlalılar, bugün ayrıcalıklı bir ilçede yaşamanın keyfini sürüyorlar.

Tuzla Belediyesi Hamamı, hizmete açıldı.

Geçmişin izlerini yansıtan mimarisi, iç dekoru, hamam, sauna, havuz ve dinlenme salonları ile hazırlanan Tuzla Belediyesi Hamamı (Hamam İstanbul) açılışı törenle gerçekleşti.

Dezavantajlı durumdan avantajlı duruma getirdik

Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'nın  İstanbul’un kenarında bir ilçe olması nedeniyle bir kaç yıl öncesine kadar bazı dezavantajlı durumlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Tuzlalı vatandaşların bir çok ihtiyacını karşılamak için ilçe dışına seyahat etmek zorunda kaldığı yılların artık geride kaldığından dem vuran Başkan Yazıcı, söz konusu durumun artık tersine döndüğünü söyledi.

Giyim için, sosyal yaşantı için daha başka ihtiyaçlar için ilçe dışına gitmek zorunda kalan Tuzlalıların artık bir çok ihtiyacını ilçede karşılayabildiğine dikkat çeken Şadi Yazıcı, " Vatandaşlarımız  yiyecek içecek ve giyecek gibi bazı temel  ihtiyaçları için başka ilçelere alışveriş yapmaya giderdi. Tuzla, İstanbul'un kenarında adeta bir kasaba gibiydi. Diğer ilçelerde olan  bir takım imkanlar bizim ilçemizde yoktu. Bildiğimiz bu gerçeği tersine döndürmek için işbaşna gelir gelmez, projelerimizi devreye soktuk. Tuzla'nın 5 ayrı noktasına sosyal tesis yaptık. Ciddi turizm yatırımları gerçekleştirdik. Tuzla marinayı hizmete soktuk. Hergün binlerce insan Tuzla dışından marinayı ziyaret etmek için ilçemize geliyor. Sağlık yatırımları yaptık, ilçemizin bir çok noktasına cazibe merkezleri inşa ettik. Sağlık yatırımları, yeni yollar, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Tuzlamız artık İstanbul Anadolu Yakası'nın yeni çekim merkezi olmuştur."dedi.

Vatandaşımızın Mutluluğu ve Memnuniyetini Arzuluyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bazı hizmetlerinden örnekler vererek bu projelerin Tuzla için önemini dile getirdi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina’yı alışveriş, yaşam, eğlence ve Tuzla’ya bir merkez kazandırmak için hizmete kazandırdık. Bırakın insanların 1 gömlek almak için Tuzla dışına çıkmasını, insanların Tuzla’mıza gelmesine neden olan bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Halkımızın sahillerden daha fazla yararlanması için sahil düzenleme projeleri yaptık. Kaymakamlık binası da dahil onlarca kamu hizmet binasını inşa ettik. 13 Sağlık Ocağı yaptık, 1 Eğitim ASM ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Hijyenik ortamlarda en kaliteli malzemeyi kullanarak sosyal tesislerimizde 5-10 liraya balık, köfte yemenin imkânını sağladık. Okullar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık ve ulaşım alanında bütün yatırımlarımızda tek bir şey arzu ediyoruz. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek, refah içinde yaşamasını sağlamak ve özellikle de kendi kendi yeten bir ilçe olarak vatandaşımızın mutluluğunu artırmak için gayret ve çabamızı sürdürüyoruz. Vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyetini arzuluyoruz” ifadesini kullandı.

tuzla---(1).png

Medeniyet Serüvenine Bir Nebze de Olsa Katkı Sağlıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Hamamı’nın yapım süreci hakkında şu bilgiyi verdi: “Hamam da bu süreç içerisinde başlayan bir proje oldu ve gerçekleştirdik. Bugün yapmış olduğumuz yatırımda Tuzla’da daha önce başlayan ama gelişen ve değişen yaşam standardına cevap vermeyen hamamın yeniden yapımı ve açılışını gerçekleştiriyoruz. Ecdadımız gelişmişlik göstergesi olarak hanlar, hamamlar, ibadethaneler, külliyeler imal etti. Biz de o medeniyet serüvenine hamamla bir nebze de olsa katkı sağlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bu yerin tapusunu arazi takası ile aldık. Hamamın yanındaki yeri araziye kattık. 40 paftanın tarihi dokusuna uygun bir şekilde projesini hazırladık, onaylattık ve yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkardık.  Tuzla’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hamamın da içinde yer aldığı ve 40 pafta olarak bilinen bölgenin geleceği ile ilgili müjdelerini de açılışta paylaştı. Başkan Yazıcı, “40 paftayla ilgili İBB’nin son onayıyla tarihi ve eski yapıların restorasyonu gerçekleştirilecek. Tuzla’mızın hem insanların çok geldiği hem de tarihi dokuyla o nostaljik havanın yaşatıldığı bir mekan olması çabamızı gerçekleştiriyoruz. Halkımızın trafiğe kapatılmasına karar verdiği İstasyon Caddesi’nin restorasyonunun ihalesine de önümüzdeki ay çıkıyoruz. İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatarak mükemmel bir cephe dizaynı ve restorasyon ile Tuzla’mızın cazibesini arttırmaya devam ediyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113