• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Tuzla Kent Konseyi?nde ?Sahil Projesi? tartışıldı

Tuzla Kent Konseyi?nde ?Sahil Projesi? tartışıldı
Tuzla Kent Konseyi, Muzaffer Aytemur başkanlığında 2. toplantısını yaptı. İdris Güllüce Kültür Merkezi?nde yapılan toplantıda sahil projesi tartışıldı.


Geçtiğimiz 22 Ocak Cuma günü yapılan toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra, üniversite temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve İstanbul Barosu temsilcileri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle başlayan kent konseyi toplantısında önce, Divan Başkanlığı ve katip üyeliği seçimleri yapıldı. Divan Başkanlığı’na Fatma Kuzkaya, katip üyeliklerine ise Derya Bacacı ve Hübriye İnal seçildiler.

“PROJE VE ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIZ”
Toplantının açılış konuşmasını  yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediye olarak farklı çevrelerin farklı düşüncelerine büyük önem verdiklerini ve önlerine gelen her türlü projeyi değerlendirmeye alacaklarını vurgulayarak, Tuzla’yı ‘ortak akılla’ yönetmek istediklerini kaydetti.

KENT KONSEYİMİZİN ÇALIŞMALARI, İVEDİLİKLE TAMAMLANMALI
Yazıcı, bu bağlamda Kent Konseyi’nin proje ve önerilerine de büyük önem verdiklerini belirterek, uygulanması düşünülen yatırım ve projelerin, ivedilikle hayata geçirilmesi için, konseyin çalışmalarını bir an evvel tamamlaması gerektiğini ifade etti.

TUZLALILAR SAHİLDEN YARARLANAMIYOR
Toplantının ana gündemini Tuzla Sahili’nde yapılacak düzenleme oluşturdu. Daha önceki Kent Konseyi Toplantısı’nda seçilmiş olan çalışma gruplarından Turizm Sanayi Ticaret ve Denizciliği Geliştirme Çalışma Grubu’nun hazırladığı Plaj Projesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından sunuldu. Sunumda, Tuzla’nın bir sahil şehri olduğu, ancak denizden ve deniz sporlarından hiçbir şekilde faydalanılamadığı dile getirilirken; Tuzla Sahili’nin bir kısmının plaj yapmaya elverişli olmadığı, fakat yüzer platformlarla, insanların belli bölgelerde denize girişlerinin sağlanabileceği kaydedildi.

KONSEY ÜYELER GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİ
Hazırlanmış yönergelerin oylanmasından sonra, tüm katılımcıların görüş ve düşünceleri alındı. Katılımcılar, Kent Konseyi hakkında yeterli bilginin olmaması nedeniyle bazı yanlış algılamaların doğabileceğine dikkat çekti. İstanbul Barosu adına toplantıya katılan Celal Gülgen, Kent Konseyi üyelerine başarı dileklerinde bulunarak, konseyin çalışmalarına ellerlinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113