• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Türkiye'ye 100 Milyar Dolar Geliyor!

Türkiye'ye 100 Milyar Dolar Geliyor!
Hande Fırat ekonomi yönetimiyle görüştü ve yol haritasını paylaştı. Körfez ülkelerine yapılan ziyaretlere ve Erdoğan'ın yapacağı ziyaretlere değinen Fırat, hedefin 100 milyar dolara kadar bir kaynağın altı ay içinde Türkiye’ye getirilmesi olduğunu yazdı.

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8.5'tan yüzde 15'e yükseltmesinin ardından gözler ekonomi yönetiminin atacağı adımlara çevrildi.

Ekonomi yönetimi kurmaylarıyla görüşen Hürriyet yazarı Hande Fırat, bundan sonraki süreci "Faiz kararının şifreleri ve ekonominin yol haritası" başlıklı yazısında aktardı.

Ekonomi yönetiminin temel hedefinin denge olduğunun altını çizen Fırat, faiz artışının da bu bağlamda alındığını yazdı.

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadeleyi ilk sıraya koyduğunu belirten yazar, Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek'in Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine değinerek Türkiye'ye döviz girişini hızlandıracak adımları paylaştı:

-BAE zaten ilişkilerin normalleşmesi sonrası Türkiye’ye yatırım yapmaya başlamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Şimdi bu ziyarette 30-40 milyar dolarlık, Türkiye’nin uzun süredir unuttuğu uzun vadeli yatırımların kapısı aralandı. Bunu diğer Körfez ülkeleri de izleyecek.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Körfez ülkeleri başta olmak üzere bazı ziyaretleri olacak ve bu kaynak akışının hızlanmasına doğrudan etki sağlayacak.

- ABD ve Avrupa’nın yanı sıra Uzakdoğu’dan da Türkiye’ye ilgi yeniden arttı.

Altı ay için 100 milyar dolar

-Rakamı “ayakları yere basmıyor” gibi düşünebilirsiniz ama 100 milyar dolara kadar bir kaynağın önümüzdeki altı ayda Türkiye’ye gelmesi hayal değil. Arap ülkelerinden milyarlarca dolarlık Türkiye hamlesi! O sektöre para akacak.

Turizmden yüksek gelir hedefi
-Bu arada, iyi geçeceğinin işaretleri ortada olan bir turizm sezonunun etkisiyle oradan da ciddi bir döviz girişi olacağı hesabı hükümetin aklındaki önemli konulardan biri. Zaten Cumhurbaşkanı bu nedenle Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u tereddütsüz aynı göreve getirdi."

Kaynak: Yeni Akit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113