• BIST 10229.1
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye’nin dört bir yanından Pendik'e geldiler!

Türkiye’nin dört bir yanından Pendik'e geldiler!
Tüketici Dernekleri Federasyonu Yönetim ve Başkanlar Kurulu, Tüketici Sorunları ve Tüketici Örgütlenmelerini ele almak üzere 3 Aralık tarihinde Pendik’te bir araya geldiler.

TÜDEF yönetim kurulu adına Genel Başkan Hasan ATAK, Pendik Belediyesi Güzelyalı Sosyal tesisleri'nde düzenlenen toplantıda şu açıklamayı yaptı: " Türkiye’de 23 Şubat 1995 Tarihinde kabul edilen 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’la tüketicilerimizin hakları güvence altına alınmak istenmiştir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun daha sonra iki defa değiştirilerek günümüzde yürürlükte olan 6502 isimli yasa olarak uygulanmaktadır.

Tüketicinin korunması amacıyla çıkartılan yasalar, yasanın yürürlüğe girdiği günden bu güne kadar, tüketicilerin yeterince korunmadığı gibi, hak ihlalleri artarak devam etmektedir. T.C. Anayasa’sının 172/A Maddesi, Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder. Amir Hükmüne rağmen, İktidara gelen hiçbir parti ne yazık ki, buna uygun davranarak. Evrensel Tüketici Haklarının ve Tüketici Haklarının Korunması Hakkında Kanun’un tam ve eksiksiz uygulamasını sağlayamamıştır.

Bu nedenledir ki başta bankacılık sektörü olmak üzere, vergilendirme sisteminden gıda ve enerji sektörüne kadar birçok konuda tüketiciler sorunlarla boğuşmaktadırlar. Böyle bir tablo ortadayken, bizler tüketiciler olarak, tüketici örgütleri olarak, elde etmiş olduğumuz kazanımları korumak, yeni ve kalıcı kazanımlar elde etmek için, daha çok birleşmeye, daha çok örgütlenmeye ve daha çok mücadele etmeye kararlı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen başkanlar ve yönetim kurullarımız ile birlikte bugün burada olmamızın nedeni Türkiye’de ki tüketici sorunları ile ilgili genel durum değerlendirmesi başta olmak üzere tüketicilerin örgütlenmesini, örgütlü yapının tüketici sorunlarında etkisini, kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerinin geliştirilmesini, ileriye dönük TÜDEF projeleri, TÜDEF sürdürülebilir eğitim çalışmaları ve programını tartışmak, Türkiye tüketici hareketine ivme kazandırmak için bir arada ortak mücadele yöntemlerini konuşmaktır.

Ülkemizin ekonomik, toplumsal ve sosyal olarak yaşadığı bu zor dönemi aşmak için her alanda birlik beraberlik içerisinde çaba göstermek gerekmektedir. Özellikle ekonomik verilerin tüketici aleyhine alt üst olduğu bu dönemde TÜDEF gibi örgütlere ve onların desteğine ihtiyaç mutlaka bulunmaktadır. TÜDEF Yönetim ve Başkalar Kurulu olarak her zaman tüketiciyi koruyan, ekonomiyi düze çıkaran politikaların yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Toplantıya Pendik TÜKODER Başkanı Sabahat Ateş'te katıldı.

normal-0007.jpg

normal-sabahat-0009.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113