• BIST 9998.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye ve Rusya'dan Avrupa hamlesi

Türkiye ve Rusya'dan Avrupa hamlesi
Türkiye'ye kurulması planlanan gaz merkezi için "Rusya ve Türkiye Avrupa'yı ikiye bölecek" yorumunda bulunan Rus basınının bu analizi, Yunan medyasında da manşet oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna Savaşı, devam ediyor. Başta ABD olmak üzere Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımı sürerken, Rus gazına bağımlı konumdaki Avrupa en sert kışa hazırlanıyor. Pek çok Avrupa ülkesinin acil önlemleri tartıştığı bir dönemde, Putin'den Türkiye önerisi gelmişti.

Rusya'nın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gaz satışına sıcak baktığının altını çizen Putin, "Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurulabilir" demişti.

"TÜRKİYE'YE CİDDİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAK"

Putin'in bu önerisinin yankıları sürerken, Rus basınında dikkat çeken bir Türkiye analizi geldi. Ülke basınında yer alan haberlerde, söz konusu projenin hayata geçirilmesi durumunda, Avrupa Birliği'nin (AB) enerji piyasasının kökten değişeceği belirtildi. Haberde, projenin gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin ciddi bir avantaj sağlayacağının altı çizildi.

Rus basınında yer alan bu haber, Yunanistan'da günün konusu oldu. IN.gr adlı site haberinde, "Türkiye'nin Avrupa'nın enerji haritasını değiştirmesi bekleniyor" yorumuna yer verdi. Söz konusu projenin Avrupa'daki dengeleri değiştirmeye aday olduğunun vurgulandığı haberde şu ifadeler yer aldı:

"Ekonomileri Rusya ile gaz işbirliğine dayanan başta Almanya olmak üzere tüm ülkeler kayıplar yaşayacak. Bunun yerine Türkiye, Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar, Rusya'dan gelen daha ucuz doğal gazla gerçek bir rekabet avantajı elde edecek."

Rus basını bu senaryo için, "Rusya ve Türkiye Avrupa'yı ikiye bölecek" yorumunda bulunurken, Yunan gazete de bu iddiayı öne çıkardı.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'İN ÖNERİSİNE OLUMLU YANIT

Putin'in önerisinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamada bulunmuştu:

"Bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız." KAYNAK:HABER7

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113