• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Türk Ocağı İftarı

Türk Ocağı İftarı
Pendik Türk Ocakları?ndan geleneksel iftar ürk Ocakları Pendik Şubesi tarafından Işılay Düğün Salonu?nda organize edilen iftara katılım büyük oldu


Türk Ocakları Pendik Şube Yöneticileri ve üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu iftar yemeğine, Pendik Müftü Vekili Fikret Cesur, Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, Terziler Odası Başkanı Sabahattin Soyel, Kaynarca Esnaf Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, Türk Eğitim Sen 6 No’lu Başkanı Sami Çelik, Kartal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Binvar Kurbanoğlu, Pendik Devlet Hastanesi eski başhekimi İdris Kurtuluş, çok sayıda Pendikli okul müdürü ve eğitimciler ile bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Hep birlikte yapılan iftarın ve iftar duasının ardından söz alan Türk Ocakları Pendik Şube Başkanı Ahmet Kara, hükümet tarafından başlatılan demokrasi açılımı ve Türk Ocakları’nın bu konuya bakış açısını ifade eden bir konuşma yaptı.
AÇILIM HİZMET GÖTÜRMEKSE, SONUNA  KADAR DESTEKLERİZ
Ahmet Kara konuşmasında özetle, “Demokrasi açılımı, PKK’yı muhatap almak, bu teröristlerle masaya oturmaksa, bunlara bir takım ayrıcalıklar sunmaksa, bu devlet olarak bizim azzimizi gösterir. Bunu da, ne sıradan bir vatandaş olarak, ne de Türk Ocakları’nın bir şube başkanı olarak kabullenmemiz ve bu açılıma olumlu yaklaşmamız mümkün değildir.  Bu nedenle, Türk Ocakları olarak bunu kabul etmiyoruz. Yok, eğer demokrasi açılımı, o bölgeye ve o bölgede yaşayan insanlarımıza, dili, dini ve ırkı, ne olursa olsun hizmet götürmek, bir takım imkanlardan onların da faydalanmasını sağlamak ve bu bölgenin gelişmesine vesile olmaksa, işte o zaman bu açılımı, biz de sonuna kadar destekleriz.” dedi.
HİÇ BİR AYRIM YAPMADAN, HERKESİ  KUCAKLIYORUZ
Başkan Kara konuşmasına, “Türk Ocakları, bugüne kadar, dil, din ve ırk ayrımı yapmamıştır ve bundan sonra da yapmayacaktır. Türk Ocakları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıyan ve kendini Türk olarak gören herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun, Türk’üyle-Kürt’üyle, Laz’ıyla-Çerkez’iyle, Alevi’siyle Sünni’siyle, tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Türk Ocakları, ayrımcılık, bölücülük veya ırkçılık yapamaz.” sözleriyle devam etti.
TÜRK OCAKLARININ YEMEĞİ, SİNDİRİMİ ZOR OLSA DA, ŞİFADIR
İftar yemeğine katılan tüm davetli konuklar ve vatandaşlarla birlikte, programın tertiplenmesinde emeği geçen sponsor kurum, kuruluş ve kişilere tek tek teşekkür ederek, şükranlarını sunan başkan Kara konuşmasını, “Türk Ocakları’nın yemeği her ne kadar biraz karın ağrısı yapsa da, sindirimi kolay ve güzel bir şifa yemeğidir.” sözleriyle tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113