• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Trendyol Veri Tabanını Daha da Güçlendiriyor

Trendyol Veri Tabanını Daha da Güçlendiriyor
Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Couchbase’in özelliklerini kullanarak teknolojik altyapısını geliştirmeye devam ediyor.

98 farklı üniversiteden 1000'i aşkın mühendis ile müşterilerine ve satıcılarına en iyi e-ticaret deneyimini sunmak için yeni teknolojiler geliştiren Trendyol, Couchbase veri platformu özelliklerini kullanarak tüm veritabanı işlemleri için ölçeklenebilir, optimize edilmiş ve kullanımı kolay NoSQL belge odaklı bir veritabanı kurdu.

Web sitesi ve mobil uygulamasının performansını artırmak için çalışan Trendyol, Couchbase veri platformunun ölçeklenebilir altyapısı ile “cluster”ların kesintisiz olarak çalışmasını sağlıyor, verileri eşit şekilde ayırarak (sharding) meydana gelebilecek performans sorunlarının da önüne geçiyor. Couchbase’in verileri farklı JSON belgeleri olarak saklama özelliği de Trendyol’un herhangi bir belgeyi herhangi bir yapıda yazabilmesine kolaylık sağlıyor.

couchbase-logo.png

Genç yazılımcıların eğitimine tam destek

Trendyol, Kodluyoruz Derneği ve Couchbase işbirliğinde düzenlenen Bootcamp etkinlikleri teknoloji alanında çalışan veya çalışmak isteyen gençlerin yazılım dünyasında kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Teknoloji sektöründe başarılı olmak için kadınlar başta olmak üzere toplumun eşit şansa sahip olması gerektiği fikrinden yola çıkan Bootcamp etkinliklerinde, gençlere yüksek kaliteli içerik ve kaynaklar ücretsiz olarak sunuluyor. Bootcamp etkinlikleri, gençlerin kariyerlerinde doğru kararları vermelerine ve dünya çapında birer yazılımcı olmalarına yardımcı olma hedefi taşıyor.

Couchbase’in ayrıca bütün kullanıcıların katkıda bulunabileceği bir open-source sürümü de bulunuyor. Sosyal fayda açısından bakıldığında, open-source sistemlerin son yıllarda internet dünyasında öne çıkan önemli konseptlerden biri olduğu görülüyor. Bununla birlikte, Couchbase’in web sitesinde genç yazılımcıların faydalanabileceği zengin içeriğe sahip ücretsiz bir çevrimiçi eğitim portalı da bulunuyor. Couchbase Stratejik Hesaplar Bölge Teknik Lideri Özgür Mermerci; “Couchbase’in sosyal sorumluluk girişimleri ile ilgili “Couchbase için gençlerin yeni teknolojilere uyum sağlamasını kolaylaştırmayı hedefleyen projelerin bir parçası olmak ve sosyal sorumluluk kapsamında Trendyol ve Kodluyoruz Derneği gibi ortaklarla çalışmak mutluluk verici bir deneyim” yorumunu yaptı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113