• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Terör hedefleri böyle vuruluyor! Zırhı deliyor..

Terör hedefleri böyle vuruluyor! Zırhı deliyor..
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik düzenlediği ’Zeytin Dalı Harekâtı’, 4’üncü gününde tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin’e ilerleyen TSK birlikleri, terör

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik düzenlediği ’Zeytin Dalı Harekâtı’, 4’üncü gününde tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin’e ilerleyen TSK birlikleri, terör örgütünün mevzilerini ’zırh delici’ top mermileriyle vuruyor.
Tank ve toplar terör hedeflerini zırh delici mermilerle vuruyor.
'Zeytin Dalı Harekâtı'nın ana omurgasını oluşturan Hatay ile Kilis’in sınır bölgeleri, operasyonun 4’üncü gününe girilirken, sakin bir gece geçirdi. Afrin’e kara harekatını başlatan birliklerin geçiş yaptığı Hatay ve Kilis sınırında, gece boyunca, iç bölgelerden top atışlarının sesi duyuldu.

Tank ve toplar terör hedeflerini zırh delici mermilerle vuruyor

Harekâtın başından beri terör mevzilerini sürekli vuran 155 mm'lik fırtına obüsleri dün de faaliyetine devam etti. Bölgeden anlık gönderilen koordinatları ateş altına aldı.

ZIRHI DELİYOR

Hassa sınırının sıfır noktasına konuşlanan Türk tank ve obüsleri, terör örgütü mevzilerini zırh delici top mermileriyle vuruyor. Çok sayıda tank ise cephane, yakıt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü.

Tank ve toplar terör hedeflerini zırh delici mermilerle vuruyor

Sınır karakoluna yakın yerde, sabah saatlerinde, konuşlanan ’M60T’ tanklarının yanında, çok sayıda kullanılmış ’zırh delici’ top mermisi görüldü. Bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan ÖSO’ya bağlı güçler de bulunuyor. Kilis ile Hatay’dan Afrin’in iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor.

Tank ve toplar terör hedeflerini zırh delici mermilerle vuruyor

Tankların kullandığı 120 mm  ve 105 mm'lik top mermileri içinde zırh delenler de bulunuyor. Nüfuz edici bi mermiler, özellikle zırhlı araç ve koruganların imhasında etkili oluyor.


KaynakHürriyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113