• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Tedarik Sanayinde Rusya Fırsatı İhracatı 2,5 - 3 Milyar Euro'ya Katlar!

Tedarik Sanayinde Rusya Fırsatı İhracatı 2,5 - 3 Milyar Euro'ya Katlar!
200'den fazla yedek parça markasının ana distribütörlüğünü yapan MOTOR AŞİN, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında ortaya çıkan süreçte, Rus şirketlerin Türkiye'ye yöneldiğine ve ihracatta yeni fırsatların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Rus hükümeti, 30 Mart’ta kabul ettiği yasa ile paralel ithalatı yasallaştırdı. Böylece ambargoyu aşacak ithalat kanalları ile otomotivdeki darboğazı düşürmeyi amaçlıyor. Sadece Nisan ayında ülkemizde 136 yeni Rus şirketin kurulduğu ve 30 Milyar Dolarlık Rus otomotiv endüstrisinde tedarikte ve satış sonrasında kullanılacak yedek parça stokunun hızla tükendiği belirtilirken, MOTOR AŞİN CEO'su Saim Aşçı, "Rusya şu anda ham maddeyi elinde bulundursa dahi nitelikli ve katma değer sağlayacak ürün üretme kabiliyetinin ülkemizde daha yüksek seviyede olduğunun bilincinde, 90'lardaki bavul ticareti gibi değil, güçlü temellere dayanan ikili ilişkiler inşa edildiği takdirde tedarik sanayinde Rusya fırsatı ihracatımızı 2,5-3 Milyar Euro'ya katlar." dedi.  

Türkiye otomotiv ve ticari araç pazarında, yedek parça ve satış sonrası sektöründe 50 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren MOTOR AŞİN, Rusya pazarında ortaya çıkan yeni fırsatlara ilişkin açıklamalar yaptı. Ülkedeki otomobil satışları yaşanan gerilim ve ambargolar nedeniyle yüzde yüze yakın düşüş gösterirken, birçok ham maddeyi elinde bulunduran Rusya'da, otomobil üretiminde ve satış sonrası hizmetlerde kullanılacak yedek parça stoku hızla tükeniyor. Diğer yandan sektör paydaşları, Rusya-Ukrayna savaşı neticesinde Türkiye’den ithalat talebinin artmasına bağlı olarak tedarik sanayinde yeni bir ihracat rekoru kırılabileceğini öngörüyor. Özellikle satış sonrası alanında Türkiye'den parça alımında yoğun bir talep bekleniyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113