• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Suçlu %90 anne ve babalar

Suçlu %90 anne ve babalar


Geçtiğimiz hafta, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde bir konferans veren Pendik Müftülüğü Vaizesi Yasemin DAĞCI, gençlerin yaptığı hatalarda, anne ve babaların önemli bir payının olduğunu vurguladı.
15 Ocak Cumartesi günü, Pendik İlçe  Müftülüğü Vaizesi Yasemin Dağcı, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, davetlilere, “Gençliğin sorunları ve gençlerle sağlıklı iletişim” konulu bir konferans verdi.
Dağcı, anne-babaların, çocukları ile nasıl ilişki içinde olunması gerektiğini, çeşitli örnekler vererek, detayları ile anlatı.
BİLGİSAYAR VE
TELEVİZYONDAN UZAK TUTUN
n Hz. Muhammed’in (S.A.V.), gençlere ve çocuklara, bakış ve davranış biçimlerini, hadisler eşliğinde anlatan Yasemin Dağcı, “Teknolojinin doruğa ulaştığı çağımızda, çocuklarımızı ve gençlerimizi, mutlak surette internet, bilgisayar ve televizyon ortamından, oldukça uzak tutalım. Aksi halde, sizi değil, onları dinler ve onlarla birlikte, yaşamaya başlarlar. 10 yaşından sonra da, bir daha sizleri dinlemeyeceği gibi, diyaloğ şansı da yakalayamayız.” şeklinde konuştu.
Vaize Dağcı, sözlerine, “Gençlerle, aile arasında, mutlak iletişim şart. Tüm sorunların üstesinden gelecek yegane araç, iyi bir iletişimdir. Ancak iletişim, anne ve babanın, ortaklaşa ve çocuğun anlayacağı bir şekilde ve uygun bir dille gerçekleştirilmelidir.” ifadesiyle devam etti
GAYRİ AHLAKİ SİTELERE DİKKAT
n ”Araştırmalar, gençlerimizin, her geçen gün, daha da kötüye gittiklerini gösteriyor.” diyen Dağcı, “0-7 yaş arası çocuklar dahi, internete girebiliyor ve bunların % 45’i malesef, seks ve porno siteleri gibi, gayri ahlaki tercih ediyor.” dedi.
DAĞCI, sunumuna, “Çocuklarla konuşarak, onları anlayarak, zıtlaşmadan, çatışmadan güzel sözlerle, itici olmadan, diyaloğ önemli bir etkendir. Aksi halde, her şeyin yasaklandığı dönemde de gençler, önümüzde ve elimizde bomba olaarak kalır. Hanımlar, önlem almak, bizim elimizde.” sözleriyle devam etti.
ONLARI KAZANMAK ÇOK KOLAY
n Peygamber Efendimiz, aykırı gençleri, yanına alır, onlarla güzel güzel konuşur, irtibata geçer ve onları anlamaya çalışırdı. En aykırı görüşleri olsa dahi, biz, kendimize örnek alacağımız peygamberimizin davranışları ile çocuklarımızı kazanabilme yoluna gitmeliyiz. Unutmayın şiddet gören, şiddet uygular. Sen, bendensin, ben, sendenim. Sen, benim, en yakın yardımcımsın. Sensiz, ben bir hiçim. Benim, güzel, akıllı ve zeki çocuğum sensin.” gibi sözcüklerle, çocuklarımızı kazanma şansımız çok yüksek. Aksi halde, çoktan kaybetmeye mahkumuz.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113