• BIST 10039.64
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Şok İddia: Wagner Lideri Ölmedi, Yaşıyor!

Şok İddia: Wagner Lideri Ölmedi, Yaşıyor!
Rusya'da "Komplo teorisyeni" olarak da bilinen Putin karşıtı profesör Solovey, Prigojin'in ölmediğini, dublörünü kullandığını iddia etti. Solovey, Prigojin'in başka bir ülkede yaşadığını durumunun ise iyi olduğunu öne sürdü.

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigojin'in de içinde olduğu özel jet, başkent Moskova yakınlarında düşmüş yapılan DNA araştırması sonucunda ölen 10 kişiden birinin Prigohin olduğu açıklanmıştı. Wagner lideri, dün de St. Petersburg'da basına kapalı bir törenle toprağa verildi.

İNGİLİZ UZMAN: ÇOK SAYIDA KİŞİNİN ADI "PRİGOJİN" OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles, Wagner liderinin ölümünün hemen ardından yaptığı açıklamada, Prigoji'nin ölümüyle ilgili gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirterek. "Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı 'Yevgeniy Prigojin' olarak değiştirilmişti." demişti.

SOLOVEY: ÖLMEDİ, YAŞIYOR! İNTİKAM ALABİLİR

Uçak kazasından bir gün önce Afrika'da çekildiği son fotoğrafları ortaya çıkan Prigojin'in, aslında ölmediği, dublörünü kullandığı iddiası ortaya atıldı.

Moskova Devlet Diplomasi/Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) profesör olarak da çalışmış olan Valery Solovey, "Rus yetkililer enkazda Prigojin'in DNA'sını bulmadı. Yalan söylüyorlar. Uçak içeriden patlatılmadı. Rusya Güvenlik Konseyi tarafından düzenlenen planla vurularak düşürüldü." ifadelerini kullandı.

Daily Mail'de yer alan habere göre; 61 yaşındaki Rus siyaset bilimcisi, Prigojin'in elinde 1.6 milyar sterlin olduğunu öne sürerek, ilerleyen dönemde saldırı için ortaya çıkabileceğini kaydetti: "Bu para intikam için fazlasıyla yeterli. Hırs, enerji ve cesarete gelince... Onda bunlardan fazlasıyla var."

"Komplo teorisyeni" olarak da bilinen Solovey, Prigojin'in halen hayatta olduğunu söyleyerek, "Prigojin yaşıyor, durumu iyi. Başka bir ülkede. Uçakta dublörü vardı, ölen o. Putin de bunun farkında. Eğer Rus yetkililerin resmi açıklamalarına inanıyorsanız, o zaman ne söyleyebilirim?" dedi.

PASAPORTLAR KAFA KARIŞTIRDI

Öte yandan sosyal medyada da "Prigojin" adını taşıyan birkaç pasaport paylaşıldı. Bu da İngiliz uzman Giles'in iddiasını güçlendiriyor. Söz konusu pasaportların ise, Prigojin'in dublörüne ait olduğu belirtildi.

WAGNER İSYANI

24 Haziran'da Rus yönetimine isyan ederek Moskova'ya ilerleyen ancak Belarus'un araya girmesiyle geri çekilen Wagner ve Prigojin, ardından Belarus'a geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Wagner isyanını "ihanet" olarak yorumlamıştı.

Kaynak: Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113