• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Simpsonlar'ın tahmini yine tuttu!

Simpsonlar'ın tahmini yine tuttu!
Yakın gelecekteki olayları tahmin etmesiyle dünyayı şaşkına çeviren kült dizi Simpsonlar'ın kehaneti bir kez daha tuttu. Simpsonlar'ın yapımcısı, 2015 yılında yayınlanan bir bölümdeki kareyi Twitter'dan paylaşınca sosyal medya yıkıldı.

İlk bölümünün yayınlandığı 1989 yılından bu yana devam eden ve kült bir çizgi haline gelen  Simpsonlar, bugüne dek defalarca geleceği doğru bilmesiyle herkesi şaşkına çevirdi. 30 yıl önce yaptığı tahminlerin tutmasıyla dünya, Simpsonların "kehanetlerini" merak eder hale geldi.

DÜNYAYI ŞAŞKINA ÇEVİREN KEHANETLER

2007 yılında sinema filmi olarak da izleyicilerin karşısına çıkan Simpsons,  koronavirüs salgını da dahil olmak üzere bir dizi ürkütücü tahmin yaptı. Efsane dizi, Donald Trump'ın başkanlığından üç gözlü bir mutant balığın keşfine ve hatta Londra'daki gökdelen The Shard'ın dikilmesine kadar dünyanın dört bir yanından pek çok büyük olayı öngördü. Simpsonlar ayrıca, Dünya Kupası ve Super Bowl'un kazananlarını doğru şekilde tahmin etti ve Super Bowl'da Lady Gaga'nın 2017'deki devre arası şovundaki performansından önce gökten indiğini gösterdi. 4 Ağustos 2020'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki liman patlamalarını da öngören çizgi dizi, iş insanı Sir Richard Branson'ın uzay uçuşunu da doğru bilmeyi başardı. Sahibi olduğu Virgin Galactic şirketinin roketiyle uzaya çıkan Branson'ın görüntüsü, Simpsonlar'ın 2014 yılında yayınlanan 25'inci sezonunun 15. bölümünden bir sahneye neredeyse tıpatıp benziyordu.

"BIDEN'IN KAZANMASINI ENGELLEYECEĞİM" DEDİ VE ADAY OLD

Gelelim günümüze... ABD'de önceki gün benzerine çok sık rastlanmayan bir olay gerçekleşti ve Eski ABD Başkanı Donald Trump üçüncü kez başkanlık adaylığını açıkladı. Trump, konuşmasında Joe Biden yönetimindeki ülkeyle ilgili distopik bir manzara çizerek, "Ulusumuz çöküyor. Ulusumuz milyonlarca Amerikalıyı hayal kırıklığına uğratıyor. Biden'ın 4 yıl daha kazanmasını engelleyeceğim" dedi. Eski bir ABD liderinin bir seçimi kaybettikten sonra yeniden adaylığını açıklaması sık görülen bir durum değil.

2015 YILINDA YAYINLANMIŞ

Ve bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden, Simpsonlar'ın yapımcısı, Trump'ın 2024'te aday olacağını açıklamasının ardından, uzun soluklu çizgi dizinin bir kez daha geleceği tahmin ettiğini iddia etti. Simpsons senaristi Al Jean, uçan bir Homer Simpson ve arka planda "Trump 2024" yazan bir tabelanın yer aldığı, 2015 yılında ekranlara gelen bir bölüm ekran görüntüsü paylaştı.

Al Jean daha önce PA haber ajansına röportaj vermişti. Açıklamasında Jean, "iki tür Simpsons tahmini" olduğunu ve Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi tahmininin "çılgınca bir tesadüf" olduğunu söylemişti. Bu yılın başlarında, Ukrayna'da savaşın patlak vermesine benzer bir senaryo da, daha önce de bir bölümde anlatılmıştı. Bu iki türlü tesadüfle ilgili Jean, şunları söyledi: 

"İki tür Simpsons tahmini var. Trump gibi bu çılgın tesadüfler ve sonra bunun gibi gerçek olmasına gerçekten üzüldüğüm ama şaşırmadığım şeyler var. Bu savaşın geleceğini uzun süre görebiliyordunuz... Bu yüzden özgürlüğü savunma konusunda çok dikkatli olmanız gerektiğini düşünüyorum." Kaynak:Milliyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113