• BIST 10196.48
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Sevilen isim İsmail Yeşilyurt yeniden aday

Sevilen isim İsmail Yeşilyurt yeniden aday
Pendik Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt, vatandaştan gelen yoğun talep üzerine 31 Mart'ta yeniden muhtarlığa aday olacağını açıkladı.

Mahallesine bağış olarak okul yapan tek muhtar yeniden aday

Yeşilyurt; Hizmete Devam

Türkiye’de ilk ve tek mahallesine okul yaptıran muhtar olanrak dikkat çeken Pendik Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt, aynı zamanda başarılı bir işinsanı. Çavuşoğlu Yemenler Gurubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten İsmail Yeşilyurt'un hizmete sevdalı ve hayırsever bir isim olduğu herkes tarafından biliniyor.

dsc-0005-010.jpg

2009 yılında mahalle sakinlerinin ısrarlı talebi üzerine muhtar adayı olan İsmail Yeşilyurt, 31 Mart 2024Te yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde yine Fatih Mahallesi kanaat önderlerinin ve mahalle sakinlerinin isteği üzerine bir kez daha muhtarlığa adaylığını koyuyor.

Geride kalan 15 yılda önemli icraatlara imza atan İsmail Yeşilyurt, tamamı kendi imkanlarıyla olmak üzere mahallesine bir okul bağışladı. Muhtar Yeşilyurt, yine kendi imkanları ve özkaynaklarıyla Pendik'teki en büyük kentsel dönüşümü Fatih Mahallesi'nde gerçekleştirdi

dsc-0011-026.jpg

Pendik’te Başta Pendik Kaymakamı ve Pendik Belediye Başkanı olmak üzere devlet kurumlarıyla iyi diyalog içerisinde başarılı bir muhtarlık görevi icra eden İsmail Yeşilyurt, " Tüm insanlar bizi bilir ve tanır. Bizler millete hizmet yolunda çalışmak için bu yolda devam etme kararı aldık ve hizmet yolunda mahallemize, ilçemize bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de katkı sunmaya devam etmek arzusundayız. Her daim halkımızın hizmetinde olmanın ve Fatih Mahallesi sakinlerine hizmet götürmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Gerek mahallemizde, gerekse de Pendik ve Türkiye'nin farklı noktalarında projelerimiz var. Bir çok sivil toplum kuruluşunda görevlerimiz var. Biz sevdalıyız, ülkemize, Pendik'e ve mahallemize sevdalıyız"diye konuştu.

81559865-2834386809945706-4414668717439320064-n.jpg

Fatih Mahalle Muhtarı işinsanı İsmail Yeşilyurt, çok sayıda plaket sahibi. Çeşitli kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları başarılarından ve yardım faaliyetlerinden dolayı Yeşilyurt'a plaket takdim etti. Pendik'in 30 yıllık medya kuruluşu olan Duyuru Gazetesi İsmail Yeşilyurt'a yılın muhtarı ünvanını verdi ve başarılarından dolayı plaket takdim etti.

is-22-ortaokul-yeselyurt14-001.jpg

KÜLTÜR MERKEZİ VE SPOR TESİSLERİ

Muhtar İsmail Yeşilyurt, son 15 yılda Fatih Mahallesi'ne önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Bu yatırımlardan bazıları şunlar; Önemli sosyal yaşam alanlarından biri olarak belediyemiz tarafından inşa edilen Neşet Ertaş Bilgi ve Spor Merkezi, Etüt Merkezi, Kütüphane, Futbol ve Basketbol sahalarıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Yine Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Kültür Merkezinden  mahallemizdeki vatandaşlarımız da faydalanabilmektedir.

 

PARKLAR VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Yine belediyemiz tarafından mahallemize kazandırılan Fatih Camii Yanı Parkı, Şehit Sedat Tunç Parkı, Şehit Yüzbaşı Sezgin Keskin Parkı, Cumhuriyet Parkı, Milli Egemenlik Parkı ve Antrenman Sahası gibi tam donanımlı modern parklar; oyun grupları, fitness üniteleri, dinlenme alanları ve diğer açık spor sahalarıyla mahallemizdeki vatandaşlarımıza sağlıklı ve sosyal yaşam imkânı sunmaktadır.

Çocuklarımız, mahallemizde yer alan Milli Eğitim Vakfı İlkokulu, Cemil Meriç Ortaokulu ve Çavuşoğlu İsmail Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulundan eğitim hizmeti alabilmektedir.

Mahallede bulunan Fatih Camii, ilçemizin önemli ibadethanelerinden biri olarak göze çarpmaktadır. Yine Seyid Seyfi Cemevi  mahallemizde yer almaktadır.

dsc-0012-025.jpg

Kendi cebinden her yıl 3 bin kişiye yardım yapıyor

Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt, hayır işlerinde de öne çıkan bir isim olarak dikkat çekiyor. Her yıl 3 bin kişiye, mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine kendi imkanlarıyla ayni ve nakdi yardım gerçekleştiriyor. Muhtarlıkta geçen 15 yılda hiçbir evraktan ücret almadı ve muhtarlık öğle tatilinde bile açık tutuldu.

2-183.jpg

Cami ve okul müjdesi

Öte yandan Muhtar Yeşilyurt'un vatandaşlara önümüzdeki dönem için bir de müjdesi var; Uzun süredir takibi yapılan yeni bir ilköğretim okulu ve bir de camii projesi için yer tahsisi işlemleri tamamlandı. Her iki kurumda önümüzdeki süreçte mahalleye kazandırılacak.

Fatih Mahalle Muhtarlığı İrtibat Telefonları

Muhtarlık: (0216) 493 1862

Muhtarlık Cep: 0530 579 0934

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113