• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Sendikacılar Saadet adaylarını konuk etti

Sendikacılar Saadet adaylarını konuk etti
Sendikacılar yerel seçim öncesi ?Adaylar Projelerini Anlatıyor? sloganıyla, adayları dinlemeye başladılar. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No?lu Şube ve Bem-Bir-Sen İstanbul 8 No?lu Şube, partilerin belediye başkan adaylarını sırasıyla konuk ediyor.

İki sendika, şube sorumluluk alanları olan; Adalar-Kartal-Maltepe-Tuzla-Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinin adaylarını sırasıyla almaya başladılar. Partileri tek tek ağırlamayı kararlaştıran sendikacılar, ilk olarak Saadet Partisi adaylarını dinlediler. Saadet Partisi Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, SP Maltepe Belediye Başkan Adayı Metin Çelik, SP Tuzla Belediye Başkan Adayı İsmail Kızılgöz ve SP Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Av. Halil İbrahim Arıkan Memur-Sen’e bağlı sendikaların Kartal ofisinde sendikacılarla buluştular.
YEREL YÖNETİMLERİ
YAKIN TAKİBE ALDIK
n Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “Sendika olarak üyelerimizin özlük haklarının mücadelesini vermenin yanında eğitimin baskı gruplarından olan yerel yönetimleri yakın takibe aldık. İlk önce 2005’te alanımızdaki belediyelerin bir yıllık eğitim harcamalarını sorduk ve “Gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere yatırım yapın” çağrısında bulunduk. Bölgemizdeki 6 yerel basın aynı manşeti kullandı. Daha sonra belediye başkanlarının 2004–2009 yılları arası eğitim harcamalarını “Eğitimcilerle Eğitim Yatırımları Konuşuluyor” konseptisi içinde dinledik. Geldiğimiz noktada yerel seçim için süreç aktif olarak başlamış ve aday adaylığı süreci geride kalmış, adaylar netleşmiştir. Sendika olarak adayları partilerine göre sırasıyla dinleyeceğiz.” dedi.
YAVRULAR ANAYI GEÇTİ
n İlk olarak söz alan Saadet Partisi Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya; “Kartal, İstanbul’un en eski ilçelerinden birisi. Kartal’dan 6 yavru ilçe doğdu. Yavruların her biri anayı gelip-geçmesine rağmen Kartal, halen yerinde saymakta, ciddi bir şehircilik olmadı. Zaha Hadidi’nin yaptığı kentsel dönüşüm projesi, Kartal’a uymuyor. Bu proje sosyal bünyeye yabancı, sanki uzay projesi gibi. İçinde kütüphane var mı, cami var mı, bedesten var mı? Şehre nefes aldırmamız lazım, trafik gelip şehirde tıkanıyor, ana arterlerin direk sahile indirilmesi lazım, kentin aydınlanması lazım, güvenliğin sağlanması lazım.” dedi.
AK PARTİ FESTİVAL
BELEDİYECİLİĞİ YAPIYOR
n Tuzla Belediye Başkan Adayı İsmail Kızılgöz; Milli Görüş zamanındaki hizmet belediyeciliği anlayışının, AK Partili Belediyeler tarafından festival belediyeciliğine dönüştürüldüğünü söyledi. Milli Görüş’ün yeniden kentlerin yönetimini eline alması gerektiğini söyleyen Kızılgöz; “Türkiye’de halk yerel yönetimlerde hizmetin ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini bizimle gördü.” dedi.
MALTEPE, YEŞİL ÖZELLİĞİNİ
KAYBEDİYOR
 n Maltepe Belediye Başkan Adayı Metin Çelik; “Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapılıyor.” diyerek başladığı konuşmasında, Maltepe’nin yeşil alan yönünden İstanbul’un oksijen deposu olduğunu ve bu özelliğinin konut ağırlıklı kentsel dönüşüm uygulamaları ile kaybolmak üzere olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm adı altında yapılan konutların imkanlı insanlara hitap ettiğini, Maltepe denize uzak fakat kente hakim noktalarında oturan vatandaşlarının mağdur edildiğini söyleyerek Maltepe, bizim yönetimimize verilmeli ve hizmet belediyeciliğini Maltepe’de görmeli dedi.
SULTANBEYLİ’DE
OTURMAYANLAR YÖNETİYOR
n Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Av. Halil İbrahim Arıkan; Sultanbeyli’nin, Sultanbeyli’de bile oturmayan insanlar tarafından yönetildiğini ve bunun kentin sorunlarını ciddi manada önemsememe gibi bir sonucu doğurduğunu söyledi. İmar sorunu çözülmeyip kentin belirsizliğe terk edildiğini, bu belirsizliğin ortadan kaldırılmamasının Sultanbeyli’ni rant kapısına dönüştürdüğünü ve rant kavgası arasında kalacak olan vatandaşın elindeki imkanları koruyamama sonucunu doğuracağını söyledi. Otoban çıkışı gibi en doğal talebin bile yerine getirilemediğini belirten Av. Arıkan; “Belediye başkanlığı yerel yönetim konusunda ehliyet ve liyakat ister.” diyerek, bu özellikleri taşıyan tek adayın kendisi olduğunu söyledi. Sultanbeyli’nin yeniden kaybetmeye tahammülü olmadığını söyleyen Arıkan; adaylar üzerinden değerlendirme yapılması gerektiğini ve bu aday, bu yükü taşıyabilir mi? diye sorulmalı ve Sultanbey’liye yeniden 5 yıl kaybettirmemek için hizmet imkânının kendilerine verilmesi gerektiğini vurguladı.
 Bem-Bir-Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Ahmet Eyüboğlu; belediye ve özel idare çalışanları iş kolunda yetkili sendika olduklarını söyleyerek; “Belediye, kente hizmet edecekse, önce hizmeti götürecek olan çalışanlarının memnuniyetini sağlamalı.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113