• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Selçuk Bayraktar yeni bir hamle daha başlatıyor!

Selçuk Bayraktar yeni bir hamle daha başlatıyor!
Baykar Teknik Lideri Selçuk Bayraktar "Yakın zamanda uzayla alakalı da bir girişim başlatıyoruz. Dünyaya büyük işler yapacağız." açıklamasında bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi Programı, Baykar Teknik Lideri ve T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
BAYKAR'DAN UZAY HAMLESİ GELİYOR

Baykar Teknik Lideri Selçuk Bayraktar konuşmasında “Yakın zamanda biz, uzayla alakalı da bir girişim başlatıyoruz. (…) Türkiye’nin uzay hikayesiyle alakalı. Dünyaya büyük işler yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

icin-534.jpg
BAYRAKTAR TEKNİK LİDERİ SELÇUK BAYRAKTAR DELTA V’Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

8 Nisan 2021’de Delta V tarafından geliştirilen ve Milli Uzay Programı’nda yer alan Ay Görevi’nde kulanılacak motorun protiplerinden olan SORS hibrit motorunun dikey ateşleme testi gerçekleşmişti. Test sonrası Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki heyet, testi de gerçekleştiği Roket Motoru Ateşleme Tesisi’ni ziyaret etmişti.


Delta V’deki ziyaret bir toplantıyla başlamış ve toplantıda Ay’a sert iniş yapması planlanan uzay aracının geliştirme çalışmaları ele alınırken hibrit roket motorlarının ateşleme sistemleri, yüksek basınçlı kompozit tanklar, vana ve regülatör sistemleri detaylı olarak konuşulduğu aktarılmıştı.
Toplantıya katılan heyet içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Delta V Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, TÜBİTAK UZAY Müdürü Mesut Gökten, TÜBİTAK SAGE Enstitüsü Müdürü Gürcan Okumuş ve Delta V Genel Müdürü Arif Karabeyoğlu katılmıştı.


Uzay sektörüne hangi kısımdan ne çeşit bir girişimle katılacağına dair henüz net bir açıklaması bulunmayan Baykar’ın, basına yansıyan gelişmeler göz önüne alındığında uzaya erişim özelinde Ay Görevine işaret ettiğini söylemek mümkün.


İlave olarak otonom kabiliyetleriyle de ön plana çıkan Baykar’ı, potansiyel bir otonom uydu fırlatıcı hava aracı geliştiricisi olarak görmek mümkün olabilir. Baykar uydu fırlatıcı camiasına giriş yaptığı takdirde, değişen ve küçülen uydu trendleri doğrultusunda görece düşük maliyetler ile önemli kazanımlar edinebilir. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113