• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sektör ihracatına milyar dolarlık katk

Sektör ihracatına milyar dolarlık katk
“İlk Gören Sen Ol” mottosuyla 33. kez kapılarını açmaya hazırlanan Uluslararası Zuchex, son dört fuardır başarıyla uyguladığı yurtdışı doğrudan satın almacı programını, Eylül ayındaki 2023 buluşması için de tekrarlıyor.

Uygulama sayesinde, Türkiye Ev ve Mutfak Eşyaları endüstrisinin bu seneki 7 milyar dolarlık ihracat hedefine doğrudan katkı sağlayacaklarını ifade eden Tarsus Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Dünyada 200’den fazla ülkeye ulaşan sektörün, hem mevcut hem de hedef pazarlarına yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bu sayede, aralarında büyük bütçeli küresel perakende zincirlerinin de olduğu binlerce satın almacıyı, ev ve mutfak eşyası üreticilerimizle yine Zuchex’te buluşturacak ve sektörün ihracatına doğrudan, milyar dolarlık katkı sağlayacağız” dedi.

zuchex-gorsel01.jpg

 

Son fuarda 151 ülkeden, 42.223 satın almacı ile 1.149 katılımcı markayı bir araya getiren ve 1 milyar doları aşan iş hacmi yaratan Zuchex, gösterdiği başarıyı Eylül ayındaki 33’üncü buluşmada da tekrarlamayı hedefliyor. Tarsus Fuarcılık tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı, ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği), İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri) ve KOSGEB destekleriyle Eylül ayında Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek Zuchex 2023’te, yurt içi ve yurt dışından 1.200’ün üzerinde marka yeniliklerini sergileyecek. Fuarı bu yıl 10 bini yurt dışından olmak üzere yaklaşık 45 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

zuchex-gorsel04.jpg

 

Zuchex 2023’te Çin ve Mısır pavilyonları da olacak

 

Türkiye’nin sektöründe lider ev ve mutfak üretici ve ihracatçılarının yanı sıra yurt dışından markaların yerini aldığı Zuchex 2023’te, Çin ve Mısır pavilyonları da açılıyor. Arap coğrafyasının ve Afrika pazarının önemli sektör oyuncusu Mısır ile birlikte dünya ticaret devi Çin’in, Zuchex’te pavilyonlarıyla yer alacak olması, dört gün sürecek organizasyonu ziyaret edecekler için eşsiz ticaret fırsatları yaratacak. 

zuchex-gorsel05.jpg

 

Aytemur; “Online ziyaretçi kayıtları, yeni bir rekoru müjdeliyor”

 

Aralarında profesyonel satın alma heyetleri, zincir mağazalar, e-ticaret firmaları, bağımsız perakendeciler, toptancı ve perakendeci kuruluşlar, bayi ve distribütörler, HORECA, catering ve organizasyon şirketleri, kurumsal hediyelik eşya firmaları, tasarımcılar ve uluslararası ticaret firmalarının da olduğu yaklaşık 45 bin profesyonelin Zuchex 2023’ü ziyaret etmesi bekleniyor. Ev ve mutfak eşyaları dünyasının fuar takviminde en başta yer alan organizasyonlardan birisi olan Zuchex’e Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından büyük bir ilgi olduğunu vurgulayan Aytemur, “Gerçekleştirdiğimiz yurt dışı satın almacı programından aldığımız geri bildirimleri ve online ziyaretçi kayıtlarımızı baz alırsak, Eylül’deki fuarda yeni bir ziyaretçi rekoru sürpriz olmayacak” dedi.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113