• BIST 10164.41
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Rus isimden çarpıcı sözler: Türkiye bunu yaparsa Rusya'nın kabusu olur

Rus isimden çarpıcı sözler: Türkiye bunu yaparsa Rusya'nın kabusu olur
Rusların önemli Güvenlik Analistlerinden Aleksandr Golts, Azerbaycan-Ermenistan hattında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan ordusunun önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Rus uzman Türkiye ile ilgili dikkat çeken sözler sarfetti. "Türkiye bölgeye dahil olursa dengeler değişir" diyen Golts, "Bu durum Rusya'nın kabusu olur" ifadelerini kullandı.
Dağlık Karabağ'ı işgal altında tutan Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine ve askeri mevzilerine düzenlediği alçak saldırı sonrası harekete geçen Azerbaycan ordusu Ermenistan güçlerine ağır darbe vurdu. Azerbaycan ordusunun harekatları sonrası neye uğradığını şaşıran Ermenistan birlikleri cepheden kaçmaya başladı. Türk SİHA'larını da operasyonlarında aktif olarak kullanan Azerbaycan ordusu Ermeni mevzilerini yerle bir ederek kritik noktaları tek tek ele geçirdi.

Azerbaycan ordusu tarafından düzenlenen operasyonlarda 2 bin 300'den fazla Ermeni askeri öldürüldü. Ayrıca Ermenistan ordusuna ait 130 tank-zırhlı araç, 200'den fazla top ve füze sistemi, 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası, 5 mühimmat deposu, 50 tanksavar silahı ve 55 otomobil imha edildi.

Ermenistan'ın hava savunma sistemleri çökertildi
Operasyonlarda Ermenistan'a ait Rus yapımı 1 S-300 sistemi etkisiz hale getirildi. Bunun yanında 8 Grad roketatarı, 1 Uragan roketatar sistemi, 1 OSA hava savunma sistemi, 3 BM-21 Grad roketatarı, 1 piyade savaş aracı, 2 D-20 obüs topu da imha edildi.

Azerbaycan ordusunun operasyonları Ermenistan'ın hamisi konumunda bulunan Rusya'da da ciddi endişelere yol açtı.

Bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin bir haber sitesine değerlendirmelerde bulunan Rus Güvenlik Analisti Aleksandr Golts, Türkiye'nin olaylara dahil olmasının Kafkasya'da dengeleri değiştirebileceğini ifade etti.

Rusya'nın 30 yılı aşkın bir süredir Güney Kafkasya'da ana oyuncu konumun olduğunu belirten Rus uzman Moskova yönetiminin her iki tarafı da silahlandırdığını belirtti. Rusya'nın güç dengesini koruyarak bölgede etkisini artırdığını kaydeden Golts, "Ancak Dağlık Karabağ anlaşmazlığında Türkiye'nin katılımı Rusya'nın kabusu olabilir" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın da etkisiyle Azerbaycan ve Ermenistan'ın silahlanma yarışı içerisine girdiğini söyleyen Golts, bu durumun bölgede gerilimi daha da tırmandırdığını dile getirdi.

Golts ayrıca Minsk üçlüsü içerisinde yer alan Fransa, ABD ve Rusya'nın bu çatışmalara sessiz kaldığını hatırlattı.

Kaynak:yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113