• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

RAMAZAN SOFRALARINI TAÇLANDIRACAK TARİF: DANA GULAŞ

RAMAZAN SOFRALARINI TAÇLANDIRACAK   TARİF: DANA GULAŞ
Bol muhabbetli ve lezzetli Ramazan sofraları, geçmişten günümüze kültürümüzün önemli bir parçası.

Ramazan ayı boyunca Türk mutfağının en özel ve en çok sevilen lezzetleri için evlerde hazırlıklar yapılmaya başlanıyor. İftarda ya da sahurda alternatif öneriler arayanlar en özel tariflerin peşine düşüyor. Akrabaların bir araya toplandığı ve dostların ağırlandığı Ramazan sofraları, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle kalabalık olamasa da sofralara eşlik edecek enfes yemekler gecenin keyfini artırmaya yardımcı olacak. Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet, bu özel sofralar için ne pişireceğine karar veremeyenlerle, enfes ve yapımı kolay Dana Gulaş tarifini paylaşıyor. 

 

Ramazan ayı için yapılan mutfak alışverişlerinde kırmızı et tüketimine olan talebin arttığı görülüyor. Her zamankinden daha farklı sofralarda bir araya gelmek isteyenler kırmızı ete mutfaklarında daha fazla yer veriyor. Ramazan sofralarını taçlandıracak lezzetlerin arayışına girenler, kolay ve şık sunumlar eşliğinde seçkin iftar menülerini oluşturuyor. Türkiye’nin en önemli kırmızı et üreticilerinden Bonfilet’in şefleri, iftar sofralarını lezzetli bir ziyafete dönüştürmek isteyenler için, Ramazan’a özel dana gulaş tarifini, püf noktalarının da yer aldığı videolu anlatım ile birlikte paylaşıyor.

 

Dana Gulaş (Gulasch)

 

Malzemeler:

1 paket Bonfilet Dana Gulaş

2 adet soğan

2 adet kapya biber

2 yemek kaşığı tereyağı

3-4 diş sarımsak

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

500 ml sıcak su

 

Yapılışı:

Tereyağını tavada eritin ve unu eriyen yağda kavurun. 3-4 diş sarımsağı da ekledikten sonra domates ve biber salçalarını ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bu karışımı kenara alın. Bonfilet Dana Gulaş’ı zeytinyağı ile birlikte bir tencerede rengi değişene kadar pişirin. FineBrunoise doğranmış soğanı ve kapya biberi de pişen etlere ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dk pişirin. Ardından, kenarda bekleyen salça karışımını etlere ilave edin. Sıcak suyu da ekledikten sonra kıvam alana kadar pişirip servise hazır hale getirin.

 

Bonfilet Hakkında:

 

1905 yılında Akkoyun ailesinin hayvancılık ve kasaplık faaliyeti ile başlayıp dört kuşak boyunca büyüyerek devam eden şirket, 1970 yılında Akkoyun Et Pazarı çatısı altında faaliyetlerini sürdürmüş ve 1987 yılında Bonfilet adını almıştır. Bonfilet, 1994 yılında Türkiye’yi ilk kez MAP teknolojisi ile paketlenmiş et ve et ürünleriyle tanıştırmış ve yine Türkiye’nin ilk dondurulmuş köfte üreticisidir. 2007 yılında Türkiye’nin AB normlarındaki ilk et üretim tesisi için adım atmış ve 2010 yılında 34-001 Belgesi’ni alarak Bonfilet Et Üretim Tesisi’ni açmıştır. Ar-Ge çalışmaları kapsamında ürün çeşitliliğini artırarak, otomasyona dayalı daha kapsamlı bir üretim modeline geçen Bonfilet, güvenilir ve sağlıklı et ürünlerini geçmişinden aldığı zengin mirası ile birleştirerek sektörde öncü marka olarak lider konuma yükselmiştir. Ürünlerin üretiminden, raflarda yerini almasına kadar geçen sürede yüksek teknoloji kullanarak en kaliteli eti sunan Bonfilet, bir asrı aşkın bilgi ve tecrübesini 2015 yılında Bonet Döner markası ile güçlendirerek varlığını sürdürmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.bonfilet.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113