• BIST 10003.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Pendik'te Yunus Emre Paneli

Pendik'te Yunus Emre Paneli
Pendik Belediyesi Yunus Emre’nin Vefatı’nın 700. Yılı etkinlikleri kapsamında panel düzenledi. “Yunus Emre ve Türkçe Düşünmek” Paneli’ne katılan akademisyenler Yunus Emre’nin yazdığı eserlerde anlatmak istediklerini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Yunus Emre’nin sözlerinin çağları aşan niteliğe sahip olduğunu belirterek “Yunus Emre’yi kelimelerle, cümlelerle ifade etmekte şahsen zorlanırım. Çağları aşan sözleri hepimiz için önemli bir rehber niteliğinde olmuştur.” dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da Yunus Emre’yi Türkçe ile özdeşleştirerek “Türkçe bir kültürü ifade ediyor. Yunus Emre, tüm Türk coğrafyasının temsilcisidir” şeklinde konuştu.

icin-413.jpg

“Yeni ‘Yunuslara’ ihtiyaç var”

Panele katılan akademisyenlerden Prof. Dr. Ekrem Demirli, yeni Yunus’lara ihtiyacın olduğunu vurgulayarak “Yunus Emre’yi seviyoruz.Ama onun makamını dolduran şairler daha fazla olmalı. Modern insana bir şeyler söyleyecek yeni ‘Yunuslar’ lazım.” dedi. Konuşmacılardan Prof. Dr. Abdurrezzak Tek de Yunus Emre’nin amacının elde ettiği hakikatleri aktarmak olduğunu ifade ederek “Eserlerindeki her dizede bunu görmek mümkün.” şeklinde konuştu.

icin-1-150.jpg

Yunus, en önemli kişisel gelişim kitabını yazdı”

Akademisyenlerden Doç. Dr. Dursun Ali Tökel ise Yunus Emre’nin Risaletün Nushiyyesi eserine değindi. Bu eserini kişisel gelişim kitabına benzeten Tökel: “Dünyada en çok kişisel gelişim kitapları satılıyor. Yunus, Risaletün Nushiyyesi’yle en önemli kişisel gelişim kitabını yazmıştır.” dedi.

icin-2-063.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113