• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Pendikspor Başakşehir ile bu akşam karşılaşıyor! Muhtemel 11'ler

Pendikspor Başakşehir ile bu akşam karşılaşıyor! Muhtemel 11'ler
Temsilcimiz Sİltaş Yapı Pendikspor bu akşam deplasmanda Rams Başakşehir'e konuk oluyor. Karşılaşmanın başlama saati 20.00.

Ligdeki son 4 maçında da galibiyet yüzü göremeyen Çağdaş Atan'ın öğrencileri, konuk ettiği Siltaş Yapı Pendikspor'u yenerek bu sezonki üçüncü galibiyetini almanın planlarını yapıyor. Siltaş Yapı Pendikspor ise son dört haftada topladığı 9 puanla dikkat çekiyor. Teknik direktör Ivo Vieira ile iyi bir çıkış yakalayan kırmızı Beyazlı temsilcimiz, Rams Başakşehir deplasmanından 3 puanla ayrılarak orta sıralara tırmanmak istiyor.

Siltaş Yapı Pendikspor, bugüne kadar Rams Başakşehir ile oynadığı beş resmi maçı da kazanamadı ve Boz Baykuşlar'a konuk olduğu üç karşılaşmayı toplam 10 gol yiyerek kaybetti. İki takım, Süper Lig tarihinde ise ilk kez karşı karşıya gelecek. 

İstanbul takımlarını konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kazanamayan Rams Başakşehir, bu mücadelelerden 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı. Süper Lig'de çıktığı son iki maçtan 6 puan çıkarmayı başaran Siltaş Yapı Pendikspor ise ligde üst üste üç lig galibiyeti aldığı son süreci geçtiğimiz sezon Trendyol 1. Lig'de yaşamıştı.

Bu sezon ligde çıktığı 12 maçta yalnızca 8 gol kaydeden Rams Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in en az gol atan takımı konumunda. Kalesinde toplam 25 gol gören Siltaş Yapı Pendikspor ise ligde en fazla gol yiyen ekip.

Siltaş Yapı Pendikspor'da Erencan Yardımcı oynadığı son 5 maçta rakip filelere bıraktığı 4 gol ile takımının hücum yükünü sırtlarken ev sahibi ekibin Polonyalı golcüsü Piatek ise Rams Başakşehir'in bulduğu son 3 golün 2 tanesine imzasını atmayı başardı.

Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak zorlu mücadele Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak. beIN SPORTS 2 ekranlarından yayınlanacak karşılaşmada 90 dakikayı başlatan düdüğü Cihan Aydın çalacak.

Maçtan öne çıkanlar:

● İstanbul Başakşehir ile Pendikspor, Süper Lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Boz Baykuşlar bugüne kadar rakip olduğu 43 takım arasında sadece Fatih Karagümrük (2B 5M), Orduspor (3B 1M), Elazığspor (1B 1M) ve Altay'ı (2B) mağlup edemedi.

● Pendikspor bugüne kadar İstanbul Başakşehir ile oynadığı beş resmi maçı da kazanamadı (1B 4M) ve Boz Baykuşlar'a konuk olduğu üç karşılaşmayı toplam 10 gol yiyerek kaybetti.

● Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 12 maçın yedisini kaybeden İstanbul Başakşehir (2G 3B), ligin bu aşamalarında en fazla mağlubiyet aldığı sezonu geçiriyor.

● Süper Lig'de çıktığı son iki maçtan 6 puan çıkaran Pendikspor, sezonun ilk 10 haftasında biriktirdiği puan miktarını geride bırakmak istiyor (7; 1G 4B 5M). İstanbul ekibi, üst üste üç lig galibiyeti aldığı son süreci ŞubatMart 2023 arasında 1. Lig'de yaşadı.

● İstanbul takımlarını konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kazanamayan İstanbul Başakşehir (1B 5M), kulüp tarihinde bu şekilde daha uzun bir seri yaşamadı.

● İstanbul Başakşehir, Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana maç başına en az şut çektiği (9.3) ve gol beklentisi ürettiği (0.9 xG) sezonu yaşıyor.

● Bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalarında en az gol atan takım İstanbul Başakşehir (1). Bu aralıkta en fazla gol yiyen ekip konumundaki Pendikspor (9) ise bu zaman diliminde izin verdiği gollerle toplam 7 puan kaybetti.

● Bu sezon İstanbul Başakşehir adına çıktığı yedi Süper Lig maçında üç gole doğrudan katkı sağlayan Leo Dubois (1 gol & 2 asist), Galatasaray ve Lyon formalarıyla görev yaptığı son 61 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakaladı (1 gol & 2 asist). 

● Süper Lig'de Gaziantep FK formasıyla attığı 15 golün %73'ünü iç saha karşılaşmalarında kaydeden Joao Figueiredo (11), İstanbul Başakşehir adına bulduğu beş golün sadece birini seyircisi önünde atabildi (vs Ankaragücü).

● Süper Lig'de görev yaptığı son beş maçta dört gol atan Pendikspor santrforu Erencan Yardımcı, daha önceki 22 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakaladı (4).

Muhtemel 11'ler: 

Rams Başakşehir: Volkan, Lima, Duarte, Opoku, Dubois, Mahmut Tekdemir, Emirhan, Serdar, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Piatek
Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canbolat, Sequiera, Khadim Rassoul, Welinton, Erdem Özgenç, İbrahim, Lusamba, Endri Çekici, Halil  Akbunar, Diaby, Erencan Kaynak:beınsports

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113