• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Pendikli İşadamına önemli görev

Pendikli İşadamına önemli görev
Hafta sonu gerçekleştirilen seçimde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bosna Hersek İş Konseyi Başkanlığına seçilen Hasan Topaloğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri BalkanNews'e değerlendirdi.

Topaloğlu, Türkiye ile Bosna Hersek arasında köklü tarihi ve kültürel bağlar olduğunu, aynı zamanda son dönemde siyasi ilişkilerin de çok iyi seyrettiğini belirterek, buna paralel olarak ekonomik ilişkilerin de hızla hedeflenen seviyeye çıkarılmasını istediklerini vurguladı.

İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının ilk imzalandığı 2003 yılından bugüne ticaret hacminin neredeyse 10 kat arttığını hatırlatan Topaloğlu, Serbest Ticaret Anlaşmasının geçen yıl güncellenmesi ile 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Bosna Hersek’teki Türk yatırımlarının da toplamda 1 milyar doları aştığını anımsatan Topaloğlu, Bosna Hersek'e daha fazla büyük ölçekli Türk yatırımlarının gelmesinin önemine de işaret etti.

Bosna Hersek’in ve genel olarak Balkanlar’ın istikrar ve huzurunun Türkiye için son derece önemli olduğu ifade eden Topaloğlu, ülkedeki refah seviyesinin yükselmesi ile istikrar ve huzurun da sağlamlaşacağını kaydetti.

Türkiye ile Bosna Hersek’in eğitimden kültüre, altyapıdan kalkınmaya kadar birçok alanda başarılı iş birliğine sahip olduğunu kaydeden Topaloğlu, DEİK İş Konseyi Başkanlığı süresince bu iş birliğini daha da genişletmek istediğini sözlerine ekledi.

DEİK Türkiye - Bosna Hersek İş Konseyi

DEİK Türkiye-Bosna Hersek İş Konseyi'nin kuruluş anlaşması 1995'te imzalanmış olup iş konseyi mekanizmasının ikili ekonomik ilişkiler açısından önemli bir araç olması ve Bosna Hersek'in ekonomisinin canlandırılması aşamasında önemli görevleri yerine getireceği vizyonuyla kurulmuştur.

Bu kapsamda, Türkiye'nin Bosna Hersek'in yeniden imar çalışmalarında donör ülke olarak katkıda bulunması ve Türk iş adamlarının gerek küçük ve orta ölçekli gerek ise büyük çaplı firmalar olarak Bosna Hersek'te inşaat-taahhüt ve sınai tesis projelerine yönlendirilmesi, yerel ortaklarla iş birlikleri yapılması amaçlanmıştır.

Kaynak: BalkanNews

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113