• BIST 10055.98
  • Altın 2420.57
  • Dolar 32.2092
  • Euro 34.7829
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

Pendikli 2 bin minik bahar şenliğinde gönüllerince eğlendi

Pendikli 2 bin minik bahar şenliğinde gönüllerince eğlendi
Aile Çocuk Eğitim Merkezlerinde okul öncesi eğitim gören minikler ve aileleri, Pendik Belediyesinin düzenlediği Bahar Şenliğiyle unutulmaz bir gün yaşadı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de çocukların eğlencesine ortak oldu.

Pendik Belediyesi, 4-6 yaş arası okul öncesi çocuklara eğitim imkanı sunduğu Aile Çocuk Eğitim Merkezleri’ne yönelik Bahar Şenliği düzenledi. Yenişehir Mahallesi Tavukçuyolu Mesire Alanı’nda gerçekleşen şenlikte çocuklar ve aileleri hem piknik yaptı hem de animatörlerin şovları ve yarışmalarla eğlendi. Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar şişme oyun gruplarının da keyfini çıkardı.

“Çocuklarımızı bilimle iç içe yetiştiriyoruz”

Bahar Şenliği’ne katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de AÇEM’lerin çok başarılı bir sezon geçirdiğini belirterek, “Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için idarecisinden velisine kadar hep beraber kış boyunca çalıştık, şimdi de yazın keyfini çıkarmak gerekiyor.” dedi.  Pendik Belediyesinin 6 merkezde hizmete sunduğu AÇEM’lerin kaliteli eğitimiyle yurtdışında bile örnek olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Bu yıl robotik ve deneysel atölyeler de açarak çocuklarımızı küçük yaşta bilimle buluşturduk. Onları hayata donanımlı bireyler olarak hazırlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. " şeklinde konuştu.

Okul öncesi kaliteli eğitimin adresi oldu

AÇEM’lerde 4-6 yaş grubu çocukların beceri edinme, dil ve beden gelişimlerine katkı sağlamak üzere eğitimler veriliyor. Bu yıl deney ve robotik atölye eğitimlerinin de eklendiği merkezlerde resim, müzik, drama, oyun ve benzeri etkinlikler yer alıyor. Çocuklar eğitim alırken anneler de eş zamanlı olarak düzenlenen mutlu ve özgüvenli aileler eğitim programları, sağlık seminerleri, el sanatları ve hobi kurslarına katılabiliyor.Fevzi Çakmak, Kavakpınar, Ahmet Yesevi, Kurtköy, Velibaba ve Esenler Mahallelerinde hizmet veren Aile Çocuk Eğitim Merkezleri’nde bu yıl 860 çocuk okul öncesi eğitim alırken hafta sonları da ilkokul öğrencileri robotik ve deneysel atölyelerde düzenlenen etkinliklere katıldı. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113