• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Pendik'e Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü geliyor!

Pendik'e Türkiye'nin en büyük teknoloji üssü geliyor!
AK Parti’nin Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, ilçeyi teknoloji ve ticaret merkezi haline dönüştüreceklerini söyledi.

Uluslararası düzeyde bir teknoloji üssü kuracaklarını anlatan Cin, “Teknoloji üssünde AR-GE çalışmaları ve yüksek katma değerli ürünlerin üretimi yapılacak. Tam kapasitede çalıştığı zaman 60 bin kişilik istihdam sağlayacak” dedi.
umhur İttifakı'nın Pendik Belediye Başkan Adayı AK Partili Ahmet Cin ile seçim çalışmaları ve projelerini konuştuk. Pendik’in 700 bin nüfusu olduğunu ve bunların 500 bininin seçmen olduğunu ifade eden Cin, “Seçmen sayısı göz önün alındığında Pendik, Anadolu yakasının en büyük ilçesi konumundadır” dedi. 1977 yılından bu yana Pendik’te olduğunu ve sokaklarını caddelerini ve yapılan projeleri çok iyi bildiğini dile getiren Cin, yapılan yatırımların yanı sıra Pendik’in vizyon projelerine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

teknololo-pendik01.jpg
5 YIL İÇİN 130 PROJE HAZIR

İlçenin altyapı ve üstyapı ile ilgili ciddi sorunlarının Bulunmadığını söyleyen Cin, “Artık Pendik’in vizyon projelerle anılacak bir ilçe haline dönüşmesi gerekiyor. Marka bazlı projelerimiz var. Pendik’in özelliklerine baktığımız zaman tüm ulaşım akslarının ortasında olan bir ilçe” dedi. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek plan ve proje geliştirdiklerini belirten Cin, görüşleri kendi proje ekibiyle harmanlayarak ortaya müthiş projeler çıkardıklarını vurguladı. Cin, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın da Pendik projeleriyle birlikte önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde 130’a yakın projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bazı projelerimiz başlayacak ama tam kapasiteyi 5 yıllık süre içerisinde gerçekleştirmeyebilir ancak bizler bir adım atacağız” ifadelerini kullandı.

tetttno-lojiussukopya.jpg

AR-GE VE ÜRETİM YAPILACAK

Başkan adayı Cin, temel projelerini Pendik’in özelliklerine göre belirlediklerini ifade etti. İlçede 60 bin kişiye istihdam sağlayacak bir teknoloji üssünün kurulacağını belirten Cin, “Üs tam kapasite çalıştığı zaman 60 bin kişilik istihdam sağlayacak. Yüksek katma değerli ürünlerin üretimiyle ilgili çalışmalar yapılacak. AR-GE çalışmaları ve üretimin yapılacağı bir alan olacak. Ülke ve bölge ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
YENİ DEVLET HASTANESİ

Cin, “Sağlık reformlarını yeni sağlık tesisleri yatırımlarıyla taçlandıracağız. Pendik Devlet Hastanesi yeniden inşa edilerek 190 yataklı yeni ve modern binada hizmet verecek. Büyük projelerimizden biri de Esenyalı’da gerçekleştirilecek. Bölgeye Sağlık Teknokenti inşa edilecek. Projeyle hem ülke ekonomisine yüksek katmadeğerli ürünler sağlanacak hem de kendi aşısını yapan kendi tıbbi teknolojisini geliştiren ülke olmamıza katkı sağlanacak. Burada istihdama da önemli bir katkı sağlanacak. Yine Kurtköy’de sağlık ve spor merkezi oluşturacağız. Yapı içerisinde fitness salonları, minder ve jimnastik sporları salonu, zemin altı katlı otopark ve bina terasında açık futbol sahası yer alacak” dedi.
OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Pendik merkezde yaklaşık 4.500-5.000 civarında araç otoparklarına ihtiyaç olduğunu belirten Cin, "Otopark projelerimiz şu an devam ediyor. Özellikle otoparkları da dikkate alarak Pendik’in çarşısıyla sahil meydanı arasında Batı, Doğu, Sapanbağları, Yeni Mahalle ve Yeşilbağları arasında kuzey ve güney yönlü 5 kilometrelik nostalji ulaşım ağıyla, yayalaştırılmış alanlara ulaşım sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

E-5 trafiği yer altına inecek

    Tavşantepe ve Tersane Köprüleri arasındaki E5’in 1,5 kilometrelik bölümünü yer altına alarak çok büyük alan kazanacaklarını söyleyen Cin, “Fevzi Çakmak, Çamçeşme ve Kaynarca Mahalleleri kesintisiz bağlanacak. D-100 Karayolu’ndaki trafiin önüne geçildiği gibi kazanılacak alan, sportif aktiviteler ve meydan olarak değerlendirilecek. Güzelyalı ve 29 Mayıs Köprüsü arasındaki bölümü kapatarak 12 bin metrekarelik alanı vatandaşlarımıza takdim etmiş olacağız" dedi.
    KESİNTİSİZ DEVAM
    Güzelyalı’da E5 altı ve üstü diye bir ayrımın kalmayacağını belirten Cin, "Pendik önemli ve büyük bir ilçe. Bu noktada ulaşım ağlarının devam etmesi gerekiyor. Ahmet Yesevi, Fatih, Orhangazi, Kavakpınar, Sanayi, Güllübağlar, Şeyhli, Yayalar, Sülüntepe, Velibaba ve Ertuğrulgazi Mahallerinden oluşan 11 mahalleyi kapsayan 8 kilometrelik bir bağlantı yolu açılacak. Buradan kesintisiz olarak ulaşım imkanı sağlanmış olacak.”ifadesini kullandı.
    ULAŞIMA AKILCI ÇÖZÜM
    Cin şöyle devam etti: “Sabiha Gökçen’e ikinci pist yapılıyor. Kapasitenin 2-2,5 kat artacağını düşünerek Ankara Caddesi ile TEM E-80 Bağlantı Yolu arasındaki kesintisiz ve hızlı ulaşım ağını gerçekleştirmiş olacağız. Kurtköy, Yenişehir, Ramazanoğlu ve Sanayi Mahallelerini kapsayan dört şeritli bağlantı yolu, trafiği rahatlatacak. Pendik ve Kartal’i birbirine bağlayan Aydos Bağlantı Yolu, Çamlık, Velibaba ve Ertuğrulgazi Mahallelerini kapsayan Semerkant Bulvarı ve Kartal Samandıra Caddesi arasında kesintisiz, hızlı ve güvenli ulaşım sağlanabilmesi için yol genişletilerek alternatif ve güvenli bir erişim güzergahı oluşturulacak.”

Millet bahçesi projesi hazır

AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin şunları söyledi: “Batı Mahallesi’nde büyük bir yeşil alanımız var. Projemiz hazır. Vatandaşlarımıza yeşiller içerisinde çok geniş bir gezinti alanı ortaya çıkmış olacak. Tescilli olan TCDD atölyesi, restorasyon çalışmaları tamamlanarak, millet kıraathanesihaline getirilmesi ile alan altındaki aktarma istasyonuna, tren garına ve Pendik halkına hizmet veren bir sosyal mekan haline getirmeyi düşünüyoruz. Güzelyalı Mahallesi’ne ilk defa sahil millet bahçesini kazandıracağız. Güzelyalı Sahili’ne 50 bin metrekarelik alana inşa edilecek.”

Sahile seyir terası müjdesi

Ahmet Cin, “Pendik, denizi olan bir şehir. Ancak sahil yolundan sonra denizin şehirle bağlantısının biraz koptuğunu görüyoruz. Pendik Sahil Meydanı ile Marina arasında inşa edilecek estetik bir köprüyle şehir merkezini denizle bağlantısını sağlayacak ve seyir terası kazandıracağız. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için bir merkez oluşturmak istiyoruz. Merkezde Greenbox Çekim Atölyesi, Video Kurgu ve Montaj Atölyesi, Grafik Atölyesi, E- Spor Merkezi, Tasarım Atölyesi, Kod Yazım Atölyesi, 3D Bilim Atölyesi olacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113