• BIST 10229.83
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Pendik ve Kartal'da bombalı saldırılar olacak mesajı geldi!

Pendik ve Kartal'da bombalı saldırılar olacak mesajı geldi!
Hain darbe girişimi gecesi askerlere, kolordudan gelen mesajla Sultangazi, Kartal, Pendik, Eminönü, Zeytinburnu, Taksim vb. yerlerde bombalı saldırı olacağı bildirilmiş.


İstanbul'da 4'üncü Darbe Girişimi İddianamesi Tamamlandı

4' üncü darbe girişimi iddianamesi'nde İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gittikleri belirtilen 1'i tutuklu 24 asker şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.
İstanbul'da 4'üncü Darbe Girişimi İddianamesi Tamamlandı

4' üncü darbe girişimi iddianamesi'nde İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gittikleri belirtilen 1'i tutuklu 24 asker şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede tutuklu şüpheli astsubayın, darbe girişimi günü Kolordu'dan birliklere geçilen mesajda, İstanbul'da birçok noktada bombalı saldırı olacağı ikazının yapıldığını söylendi.


FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma gitmeye çalıştıkları belirtilen 1'i tutuklu 24 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede yer alan dosyanın tek tutuklu şüphelisi olan astsubay Yusuf Yıldız'ın ifadesinde, olay günü saat 15.20 sıralarında taburda erlerin atış için hazırlandıklarını gördüğünü, saat 16.00 da kolordudan gelen mesajla Sultangazi, Kartal, Pendik, Eminönü, Zeytinburnu, Taksim vb. yerlerde bombalı saldırı olacağı ikazının bildirildiğini söylediği belirtildi.

'VALİLİKTE PATLAMA OLMUŞ BİRÇOK POLİS YARALANMIŞ...'

Bunun üzerine 17.00 de servislerin ikinci bir emre kadar iptal edildiğini anlatan Yıldız, saat 20.45'de tabur komutanının alarm vermesi üzerine içtima alanına toplandıklarını belirtti. Şüpheli Yusuf Yıldız'ın, tabur komutanı olan Kadir Yıldız'ın kendisine, 'Sen valiliğe gidersin' diye emir verdiğini, bunun üzerine de askerleri hazırlamak için ikinci tabura gittiğini, yolda rastladığı tabur komutanının habercisinin de kendisine, 'Valilikte patlama olmuş, birçok polis yaralanmış, acele gitmemiz lazım' dediğini söylediği belirtildi. Bunun üzerine 20 kadar askere 2'şer şarjör mühimmat aldırdığını, kendisinin de bir şarjör aldığını anlatan Yıldız, 2 ZPT araçla yola çıktıklarını ancak Haliç Köprüsü yakının da polislerin kendilerini durdurarak 'Darbe girişimi olduğunu' söylediğini anlattı. Yıldız'ın saat 02.30'da da polise teslim olduklarını, olaylar sırasında silah kullanmadığını söylediği belirtildi.

ERLER DARBE GİRİŞİMİ OLDUĞUNU HALKTAN ÖĞRENMİŞ

Şüpheli erlerin de ifadelerinde astsubay Yusuf Yıldız'ın, büyük bir istihbarat aldık, Valiliğe devriye atmaya çıkıyoruz diyerek birlikten çıktıklarını, Haliç Köprüsü yakınlarında polis tarafından durdurulduklarını, toplanan halkın kendilerine 'darbe yapıyorsunuz' demesi üzerine olayı öğrendiklerini, daha sonra da polise teslim olduklarını anlattıkları belirtildi.

İddianame 1'i tutuklu 24 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113