• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Pendik Türk Ocakları'ndan geleneksel iftar

Pendik Türk Ocakları'ndan geleneksel iftar
Pendik Türk Ocakları Şube Başkanlığı yüzlerce vatandaşın katıldığı geleneksel iftarını bu yıl da Pendik Işılay Düğün Salonunda gerçekleştirdi.

Yetkililer inananların bir araya gelerek, protokolü olmayan masalarda oruç açma geleneğinin bu yıl da sürdüğünü söylediler.
Türk Ocakları Pendik Şube Başkanı Ahmet Kara, yaptığı konuşmada önemli konulara değinirken, "Namaz kılarken belimizin ruku da eğilirken düz olmasına  dikkat ediyoruz da günlük yaşantımızda neden konuşmalarımızda, uygulamalarımızda doğru olamıyoruz? diye sordu. Kara şöyle konuştu: ” Öncelikle şu anda ülkemizin birliğini ve beraberliğini sağlamak için, bizler bu rahat ortamlarda iftarımızı açarken, dağlarda, tepelerde ölümle karşı karşıya kalarak mücadelesini sürdüren Kahraman askerlerimizi, polislerimizi unutmadan buradan şükranlarımızı gönderiyoruz. Gazi olanlara acil şifalar dilerken, şehit olanlara yüce mevladan rahmetler diliyoruz.”

dsc_1441-768x510.jpg
“GEÇEN YIL SÖYLEDİĞİMİZ NOKTAYA ŞİMDİ GELDİLER”
“Adeta son günlerde orada Sakarya ve Dumlupınar’da ki gibi tarih yazıyorlar. Ancak bunu söylerken, geçen yıl yaşananları da anımsamadan geçemeyeceğim. Çünkü Türk Milleti asil yüce bir millettir ama çok unutkan bir millettir. Şairin dediği gibi geçmişimizi iyi bilsek, geçmişten hisse almış olsaydık bu durumlara gelmezdik. Burada hiçbir siyasi kaygı duymadan konuşuyorum. Demiştik ki çözüm süreci, çözülme sürecidir. Zaman zaman bunlar zora düştüğünde buzdolabındaki çözüm sürecinin tekrar çıkarılmasını istiyorlar. Mezarlarındaki şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok. Onların yattığı yerden beddualarını artırmasına neden olur. Çözüm sürecinde bu ülkeye yazık oluyor dedik. Bir ülkenin üzerinde yaşayan insanların bir bölümüne haklar verilmez. Bu hak eğer varsa ülkenin geneline verilmelidir. Bunları söylediğimizde geçmişte bizlere hakaret etmişlerdi. Ama geldiğimiz nokta da bugün, dün bizim ifade ettiklerimiz noktasına geldiler.”
“İSLAM DOĞRULUK DİNİDİR”
“Ülkemizde önceki yaşananlar olmasaydı her gün beş, on şehit gelmeyecekti. Ramazanın bize kazandırdığı bir başka formasyon da aleyhimize de olsa her yerde doğruları söylemektir. Biz namaz kılarken, belimizin eğriliğine, doğruluğuna dikkat ediyoruz. Konuşurken doğruları söylemiyoruz. İslam bu değildir. İslam konuşurken doğruları söyleme dinidir. Biz konuşmamızda doğru olacağız, takvamızda doğru olacağız, çalışmamızda doğru olacağız, her yerde her zaman dosdoğru olacağız.”
“LİDERİMİZİN HER HATASINI KABUL EDİYORUZ”
“Malesef Türk Milleti olarak, günde beş vakit olarak kıldığımız kırk rekatta, ancak sana ibadet ederiz. Ancak senden yardım isteriz; dememize rağmen, siyasi liderimiz ne kadar yanlış söylerse söylesin, onun yanlışına tabi oluyoruz. Hangi cemaatten isek de o cemaat lideri ne kadar yanlış yaparsa yapsın, o yanlışın yanında oluyoruz. Hangi tarikatten olursak olalım, o tarikat liderinin hatasının yanında oluyoruz. Oysa bize Allah, benim yanımda olun diyor. Doğruların yanında olun diyor. Bu ramazanda doğruların yanında olmak niyaz ve duası ile hepinizi Allaha emanet ediyorum.” Dedi
Türk Ocakları Pendik Şubemizin geleneksel iftarına katılan Prof.Dr. Yumni  SEZEN, Prof.Dr. Ramazan BİÇER Hocalarıma,STK’larımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine, Siyası Partilerimizin değerli temsilcilerine ,eğitim camiasının kahraman neferlerine, gönüldaşlarımıza,arkadaş ve dostlarımıza,basınımızın çok değerli temsilcilerine ve bir duanın nasıl yapılması gerektiğinin örneğini sunan değerli hocam Atilla YAYIM’a iftarımıza katılan herkese,yemeği hazırlayan ve mükemmel servis yapan aşçı ve yardımcısı kardeşlerime yönetim kurulu adına en kalbi teşekkürlerimi sunarım
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113