• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Pendik Fatih Anadolu Lisesi

Abdullah Yadigar

 Gitmesek de, görmesek de bu okul bizim okulumuzdur. Fatih Anadolu Lisesi. Bahtı kara okul. Açılalı tam beş yıl oldu. Dile kolay. Hala misafir olarak başka binada eğitim-öğretime devam ediyor…

     Bilindiği gibi 2005 yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler/Süper Liseler, Anadolu Liselerine dönüştürüldüler. Pendik Lisesi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede; ‘’Pendik Fatih Anadolu Lisesi’’ adı altında aynı binada eğitim-öğretime devam etti. 2008-2009 Eğitim-öğretim yılı başında da, Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan ek binaya taşındı. Küçücük bahçeyi ilköğretim öğrencileriyle, Anadolu Lisesi öğrencileri beraber paylaşıyorlar. Hatta zaman-zaman aynı koridorları paylaştılar. Zor şartlar altında bu günlere geldiler. Hani derler ya! Dişiyle tırnağıyla bu günlere geldiler…

     Pendik Fatih Anadolu Lisesinin 30 Mayıs Pazar günü mezuniyet töreni vardı. Dedim ya, bahtı kara okul diye. Zira protokol sıralarında İlçe Milli Eğitim Erkanından hiçbir yetkiliyi göremedik. Okul Müdüresi Dr. Bahire Eken’e bu durumu sordum. Bu gün Pazar olduğu için gelemediler, dedi. Tabii bu nezaket icabı söylenmiş bir cevaptı.

     Program saat 18.30 da saygı duruşu ve İstiklal  Marşı ile başladı. Programa Sevda Kaman’ın akıcı üslubuyla yaptığı başarılı sunuculuk damgasını vurdu. Okul Müdüresi Dr. Bahire Eken; misafirleri selamlayıp, hoş geldiniz dedikten sonra okulun tarihçesi hakkında kısa bilgi verdi. Daha sonra mezun olacak olan öğrencilere özlü nasihatlerde bulundu. Alışılmış protokol tuluatlarından uzak, kısa ve özlü bir konuşma idi. Dinleyicileri sıkmadı.

     Okul Aile Birliği Başkanı İlkay Okşayan da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Katılımcılara teşekkür etti.

     Cahit İzzet Kabaların yönetiminde, Pendik Fatih Anadolu Lisesi Halk Oyunları  Ekibi programın yıldızı idi. Çok güzel oyunlar sergilediler. Mezuniyet Programı içinde Misafirlerin en çok beğenisini kazanan bölüm oldu.

     Mezun olacak olan öğrencilere temsili diplomaları verildi. Ardından okul birincisi Gülten Hayrioğlu mezun olacak arkadaşları adına, duygu ve düşüncelerini dile getiren veciz bir konuşma yaptı. Emeği geçen tüm öğretmenleri ve idarecilerine teşekkür etti. Yaş kütüğüne plaket çaktı. Sonra bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Eski mezunlardan Emine Taşdelen (Marmara Ün. End. Mühn. Böl. Öğrencisi) arkadaşlarına nasihat yüklü konuşma yaptı. ‘’Bundan sonra aynı sıraları, aynı koridorları paylaşamayacaksınız. Bugün son gününüz. İster ağlayın, ister gülün. Hayat sınavlarla doludur… Sınava girecek arkadaşlara, başarılar dilerim.’’ Dedi.

     Misafirlere pilav ve ayran ikram edildi. Bu sırada Müzik Öğretmeni Olcay Yalçın’ın yönetiminde okul müzik grubu birbirinden güzel türküler sundu. Misafirlerin memnuniyeti yüzlerinde okunuyordu.

     Fatih Anadolu Lisesinin böyle başarılı programları yanında geçen sene üniversiteye gönderdiği öğrenci sayısı  da az değil. İşte bu okul bizim okulumuz. Pendik’te oturup, Pendik’in ekmeğini yiyip suyunu içen iş adamı, zengin, hayırsever her Pendiklinin kafa yorması lazım. Beş sene olmuş bu okul açılalı. Neden hala kendine ait bir binası yok? Biz biliyoruz ki Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Turunç Bey bu birimle ilgileniyor. Pendik’te onlarca okulun yapılmasına vesile oldu. İş adamı buldu. Zengin hayırseverler buldu. Pek çok okul yaptırdı.

     Anadolu da derler;’’ vela temsil vela teşbih bihata.’’ Temsilde hata olmaz. Nasrettin Hoca Rahmetullah’a demişler;  -Hocam sizin hatun çok gezip, dolaşıyor ne dersin? Hoca anında cevap vermiş. –Komşular katiyen inanmam. O kadar çok gezse ara sıra da bize uğrar! Diyorum ki; Yasin Bey gerçekten bu kadar okulun yapılmasına ön ayak oldu da neden bir seferde Pendik Fatih Anadolu Lisesine uğramaz?

     Geçenlerde Duyuru Gazetesi İmtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü Ümit Kahyaoğlu anlattı.’’ Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu’yu ziyaret ettiğimde kendisine dedim ki Pendik’te bir eser de sizin bulunsun. Bir okul yaptırsanız, ne kadar iyi bir iş yapmış olursunuz? Reddetmedi. Sıcak baktı teklifime.’’ Acaba Sayın Şube Müdürümüz Yasin Turunç bey, Sayın Bilal Gündoğdu beyi ziyaret etse de Fatih Anadolu Lisesinin durumunu teklif etse isabetli olur mu bilmem. Bizden söylemesi.

     Fatih Anadolu Lisesinin mezuniyet gününde protokol takılmayıp gerçek ev sahipliğini, misafiperverliğini gösterip teşrifatçılık yapan, misafirlere hizmet ve ikramda kusur etmeyen tüm öğretmen ve öğrencilere…Öğrencilerimizin yetişmesinde katkısı olan İdareci ve öğretmenlerine, teşekkür ederim. Tüm öğrencilerimize de ömür boyu başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 4948 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113