• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK EKİM'DE SANATA DOYACAK

PENDİK EKİM'DE SANATA DOYACAK
Pendik Belediyesi ekim ayının gelmesiyle birlikte kültür-sanat sezonuna birbirinden kaliteli ve renkli etkinliklerle giriyor. Tiyatrolardan konserlere, fotoğrafçılık kursundan kent ve edebiyat söyleşilerine kadar farklı alanlardaki etkinliklerle Pendik


Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Pendik’te kültür sanat zirve yapacak. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi ile Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenecek kültür etkinlikleriyle Pendikliler kültür merkezlerinden dışarı çıkmak istemeyecek. Etkinlikler kapsamında her yıl olduğu gibi yine alanında uzman konuklarla “Kent ve Edebiyat Söyleşileri” düzenlenecek. Pendiklilerin kültür-sanat etkinliklerine her geçen sene daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin; “Düzenlediğimiz kurslara bu yıl beklediğimizden fazla talep gerçekleşti. Farklı alanlarda düzenlediğimiz kurslara 2 bin kişi başvurdu” diyerek kültür sanat sezonunu hayırlı olmasını diledi.

Yeteneğinizi keşfedin dünyanız renklensin


Pendik Belediyesi Kursları’nın yeni eğitim dönemi başladı.Genç yaşlı, kadın erkek ayrımıolmadan 7’den 70’e herkese verilen eğitimlere Pendiklilerin ilgisi oldukça yoğun. 2003 yılından beri aralıksız olarak hizmet veren kurslarda müzikten el sanatlarına, hobi kurslarından, sahne kurslarına kadar dört ana dalda yirmi üç branşta eğitim veriliyor. Şimdiye kadar 2 bin kişinin başvurduğu kurslar uzman eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor.


Yeni Kurslar; Bardız Kilim Dokuma ve Minyatür


Her yıl yenilerinin eklendiği kurslara bu yılda iki yeni bölüm açıldarak Pendiklilerin hizmetine sunuldu. Tarihi geçmişi oldukça eski olan Bardız halıları köken olarak Erzurum’un Şenkaya ilçesine ait. Daha çok Osmanlı saraylarını süsleyen kilim olarak bilinen ancak günümüzde sadece tarih kitaplarında yer alan Bardiz halıları Pendik Belediyesi sayesinde yeniden hayata geçecek. Pendik Yeni Mahalle Semt Konağı’nda kurulan Bardız Halı Atölyesi’nde 25 kursiyere haftanın beş günü eğitim verilecek. Böylece kaliteli yünlerden elde edilen Bardız halılar güzel motiflerle de birleşince de ortaya muhteşem eserler çıkacak.

 

 

 




Hangi kurslara yer verilecek?

Herkesin ilgi alanına hitap edecek kursların bulunduğu programda şu eğitimlere yer verilecek:

 

 

 



Müzik Kursları; keman Kursu - Gitar Kursu- Kanun Kursu- Ud Kursu- Ney kursu- Bağlama Kursu- Piyano Kursu-Şan Kursu. El Sanatları Kursları; Minyatür Kursu- Bardız Halı Dokuma Atölyesi- Hat Kursu- Tezhip Atölyesi-Ebru Atölyesi-Resim Atölyesi-Resim Atölyesi-Çiniseramik ve Porselen Dekorlama Atölyesi-Rize Bezi Dokuma Atölyesi-İpek Halı Dokuma Atölyesi. Hobi Kursları; Osmanlıca Kursu- Fotoğrafçılık Kursu-Yazı ve Şiir Atölyesi. Sahne Sanatları Kursları; Tiyatro Okulu – Halkoyunları Kursu.

 

 

 



Engellilerimiz de unutulmadı

Pendik Belediyesi düzenlediği kurs programlarını engelliler için de gerçekleştiriyor. Engelli vatandaşlarımız takı tasarımı, ahşap boyama, dekoratif süs eşyaları kursunun yanı sıra yıl boyunca okuma yazma, filografikursu ile okuma yazma, etüt, okul öncesi çocuk gelişimi konularında eğitim görebilecekler.

 

 

 

 

     


  Bu yıl yine ünlü oyuncuların bulunduğu tiyatro oyunları Pendiklilerle buluşacak

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113