• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK ÇOCUK FESTİVALİNDE ULUSLARARASI KARDEŞLİK

PENDİK ÇOCUK FESTİVALİNDE ULUSLARARASI KARDEŞLİK
Pendik Belediyesi?nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 4.sünü düzenlediği çocuk festivali, renkli görüntülere sahne oluyor.

Festivale bu yıl 9 ülkeden toplam 300 çocuk katıldı. Çocuklar, önceki yıllarda olduğu gibi ilköğretimde öğrencisi olan Pendikli ailelerin evlerinde konuk ediliyor. Aynı evi paylaşan çocuklar, kısa sürede kaynaşırken, ileriye dönük kuracakları sağlam dostlukların temelini ise şimdiden atmış oluyorlar. 

Wang, Ding, Seda, Sueda dostluğu

Wang Yuqi ile Ding Yuxin, Pendik Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Pendik’e gelen yüzlerce çocuktan sadece ikisi. Onları, Seda ve Sueda kardeşler evlerinde konuk ediyorlar. Süreyyapaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Seda Kar, Çinli arkadaşları ile başlayan diyalogunu şöyle anlatıyor. “Okuldaki ilk karşılaşmamız çok samimi oldu. Wang ve Ding bizim evde kaldılar ve ilk andan beri çok iyi arkadaş olduk. Aynı dili bilmiyoruz ama yine de hareketlerle anlaşabiliyoruz. Belediyenin verdiği Çince konuşma kılavuzu da, bu konuda bize yardımcı oluyor.”

Çin’in Jiangsu eyaletinde 2. sınıfa giden Wang ile Ding, Seda ve ablası Sueda ile bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını söylüyor: “Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Deniz kıyısında yürüyüş yapıp, parka gidiyoruz. Türk arkadaşlarımızdan yeni oyunlar öğreniyoruz.” Seda ile Sueda, Çinli arkadaşlarına saklambaç ile seksek oynamayı öğrettiklerini onlardan ise daha önce bilmedikleri birçok yeni oyun öğrendiklerini söylüyor. 

Çocuklar farklı çevrelerde büyümelerine ve farklı kültürlerden gelmelerine rağmen benzer hayalleri paylaşıyorlar. Wang ile Seda büyüyünce doktor olmak istiyor. Sueda matematik öğretmeni, Ding ise siyasetçi. Çocuklar, Dünya’nın ilk ve tek çocuk bayramında bir arada olmanın, aynı oyunlarda buluşmanın mutluluğunu paylaşıyor, kardeşçe…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113