• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

?Pendik Belediyesi STK?lar için büyük şans?

?Pendik Belediyesi STK?lar için büyük şans?
Geçtiğimiz sezon domuz gribi sebebiyle çocuk kursiyer sayısında istedikleri rakamı yakalayamadıklarını belirten PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak, en önemli desteklerinin Pendik Belediyesi olduğunu belirtti. ?Çok açık söylüyorum; Pendik Belediyesi ilçemiz




Sayın Serdar Özalkak; PEFHEM (Pendik Folklör Halk Eğitim Merkezi) açısından 2009 yılı ve 2010 yılının ilk yarısı nasıl geçti?

PEFHEM şu an 4 folklör, 1 sanat müziği, 1 halk müziği, 1 bağlama, 1 keman, 1 modern dans ve 2 gitar hocası ile toplamda 200 kursiyer eğitmektedir.Kursiyer sayımız 2009 yılındaki bazı olumsuz gelişmeler neticesinde ne yazık ki bu seviyelerde kaldı. Olumsuz gelişmeler derken; örneğin, geçen yılki domuz gribi vb. gelişmeler özellikle çocuk kursiyer sayımızda istediğimiz rakamları elde edemememize neden oldu. Önümüzdeki sezonda bu sayıyı artırmak istiyoruz. Sizlerin aracılığıyla Pendiklileri PEFHEM’e kursiyer olmaya, bir sanatsal faaliyetin içerisinde hayatı daha da anlamlı kılmaya davet ediyoruz.

PEFHEM önümüzdeki sezonda Pendiklilere ne gibi yeni projeler sunacak?

Biliyorsunuz; PEFHEM olarak 3 yıl önce bünyemizde kurulan 40 kişilik çok başarılı bir Türk Sanat Müziği Koromuz var. Konserler veriyoruz. Şimdiki hedefimiz de bir Halk Müziği Korosu oluşturmak. Bu konuda aşama kaydettik diyebilirim. İkincisi de folklör anlamında önümüzdeki sezondaokullara ve öğrencilere açılmak. Özellikle lise öğrencilerine. Okullardaki amatör folklör ekipleriyle profesyonel çalışmalar yapmak ve başarılı öğrencilere PEFHEM olarak sahip çıkmak. Bunları başarırsak ilçemizde kültür ve sanat anlamında önemli bir yol kat etmiş sayılacağız.

Kültür ve sanat anlamında ilçemizde derneklere ve STK’lara bakış açısını ve sağlanılan desteği nasıl buluyorsunuz?

Pendiklilerce derneklerimize ve STK’lara olan ilgiyi önemli bulmakla birlikte desteğin daha da artması gerektiğini düşünüyorum, zira bu ilçemiz açısından çok önemli.Belediyemiz bu anlamda büyük hizmetler yapıyor. Mesela, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin alt kısmında tüm derneklerin çalışma yapabilecekleri bir ortam hazırlanıyor. Bu önemli proje artık tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca derneklerin kültür sanat organizasyonlarının tanıtımı, yer tahsisi vs. de hep belediyemizin sırtında. Çok açık söylüyorum; Pendik Belediyesi ilçemizdeki derneklerin ve STK’ların en büyük şansıdır.

Pendik Belediyesi kültür ve sanata dediğiniz gibi çok önemli katkılar sağlıyor. Tabi bir de her yıl ‘Geleneksel Sanatçılar Buluşması’ adlı büyük bir etkinlik gerçekleştiyor ki, bu yıl daha da renkli geçti sanat açısından. Sizce de öyle değil mi?

Evet bence de öyle. Bir kere şunu belirtmeliyim. Ben, Festivaller Birliği’nin yönetim kurulu üyesi olarak gerek il içinde gerekse il dışında düzenlenen bir çok sanatsal festivale katılıyorum. Bu festivaller içerisinde Pendik Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Sanatçılar Buluşması kadar kalitelisini görmedim. Böyle büyük bir etkinliği düzenleyince, konusunda üstad diyebileceğimiz yurt içinden ve dışından getirilen sanatçılar ve onlara sağlanılan imkanlar da çok ayrı bir önem arzediyor. Tabi bunu insanlar ne kadar anlar ve takdir eder, bir de o var. Sanatı anlayan biri olarak ben mükemmel buluyorum. Pendik Belediyesini bir kez daha tebrik ediyorum.


    PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak
    
    PEFHEM 1976 yılında bir grup folklorcünün girişimiyle kuruldu.
    
    PEFHEM’de toplam 200 kursiyer eğitim görüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113