• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Pandemide Endüstriyel Camlara Rekor Talep

Pandemide Endüstriyel Camlara Rekor Talep
Pandemi cama yaradı. Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar pandemi döneminde, evlerin oturma odalarından banyo ve mutfaklara kadar her alanda kullanılan işlenmiş endüstriyel cama ilginin rekor seviyede arttığını söyledi.

Yorgancılar, “İhracat hedeflerimize kısa sürede ulaşarak toplam ciromuzu yaklaşık yüzde 50 oranında artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ürünlerini altı kıtada sayısı 60’a yakın ülkeye ulaştıran Yorglass, yarım asra yaklaşan tecrübesiyle işlenmiş endüstriyel cam sektörüne öncülük ediyor. Türkiye’nin beş farklı şehrinde faaliyet gösteren tesislerinde üretim yapan Yorglass, artan ihracat talepleri ve müşteri beklentilerine uygun ve en hızlı şekilde cevap veriyor. 

352 milyar doları bulması bekleniyor

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, gelecek beş yılda katma değerli camlara eğilimin de artmasıyla yıllık ortalama yüzde 3,6 büyümesi beklenen global düz cam pazarının, sürekli genişleyen kullanım alanlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için olağanüstü imkânlar taşıdığını söyledi. Yorgancılar, “Farklı araştırma şirketlerinin güncel sektör analizi raporlarına göre 2028 yılında global düz cam pazar hacminin 352 milyar doları bulması beklenen sektörde; pazarın büyüme dinamiklerini tetikleyen en önemli iki faktörün, inşaat alanındaki artan harcamalardan ve binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik düzenlemelerden kaynaklanacağı tahmin ediliyor” dedi. Toplam pazarda yüzde 36 ile en büyük paya sahip olan temperli camlardaki yüksek talebin elektronik ve inşaata alanında büyüme ile devam edeceğinin bilgisini veren Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tahminen dönemde yıllık yüzde 3,8 ortalama ile en hızlı büyümenin izolasyonlu camlarda olması bekleniyor. 2020’de pandemi etkisiyle büyümesi durmuş olan global düz cam pazarı, 2021 itibarı ile artan tüketici talebine cevap vermek üzere üreticilerin yatırım kararlarıyla tekrar büyümeye başladı.” 

1624339897-yorglass-ceo-su-semavi-yorganc-lar.jpg

“Yoğun talep var”

Dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle artık evlerde daha çok vakit geçirildiğine dikkat çeken Yorgancılar bu değişimin sektörü etkilediğini vurguladı. Endüstriyel camların ev, ofis ve iş yerlerinin her alanında kullanıldığını ifade eden Yorgancılar, “Renkli, çift taraflı, retro, ayna ve lamine camdan çerçeve camına, yüksek performanslı teknolojik camdan fırın, kombi, ticari soğutucu ve buzdolabı camına kadar ofis, mutfak, banyo ve ev mobilyalarında kullanılan işlenmiş endüstriyel camlara iş ortaklarımızın yoğun talebi var. Yüksek standartlardaki ürünlerimizle pazarın taleplerini karşılamak için yoğun çalıştığımız bir dönemdeyiz” diye konuştu. 

İtalya, Polonya, Almanya…

Yorgancılar,  endüstriyel ürün tasarımlarının cam sektörüne yön verdiğini söyledi. 2021’in ilk beş ayında ihracat pazarında İtalya, Polonya, Almanya, İspanya ve Kanada’nın öne çıktığını söyleyen Yorgancılar, “Ülkemizde faaliyet gösterdiğimiz alanlarda pazar payımız yüzde 50, Avrupa’daki pazar payımız yüzde 25 seviyesinde yer alıyor. İhracat hedeflerimize kısa sürede ulaşarak 2021 sonunda toplam ihracatımızı önceki yıla göre yüzde 60, toplam ciromuzu ise yaklaşık yüzde 50 artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113