• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Osmanlı Türkçesi'ni gündeme biz getirdik

Osmanlı Türkçesi'ni gündeme biz getirdik
Demokratik Eğitimciler Sendikası İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen yemekli toplantı Gözdağı Sosyal Teisislerinde gerçekleşti

2010 yılında kurulan Demokratik Eğitimciler Sendikası İstanbul İl Başkanı Selçuk Tütak, kurucular, Mustafa Sarıca, Şükrü Mutlu, Kültür Dershanesi Müdürü Ahmet Ataş, çevre ilçe sendika başkan ve temsilcileri aileleriyle birlikte toplantıya katıldılar.

Başkan Selçuk Tütak, kısa bir  konuşması yaparak, eğitimde gelinen noktaya dikkat çekti. Tutak, "Eğitimde hiçbir dönem bu kadar kayırmacılık yaşanmamıştır." dedi.

Sendikanın Kurucular kurulu üyesi ve İstanbul Hukuk ve Toplu Görüşmeler Sekreteryası görevini yürüten Şükrü Mutlu, "Bizim kendimizi iyi ifade etmemiz ve bu yanlış gidişe dur dememiz için daha çok çalışmalı ve daha fazla eğitimcimize ulaşmamız gerekiyor. Şu an itibarıyla yetkili bir sendika değiliz, ancak özgül ağırlığı olan, etkili bir sendikayız. Osmanlı Türkçesi'ni Türkiye gündemine ilk biz taşıdık. DES olarak ülke menfaatine ve eğitim kalitesine her zaman katkı sunmaya devam edeceğiz. Hiç bir partiyle organik bağımız yok, her partiye eşit uzaklıkta ve eşit yakınlıktayız. Ancak adaletsiz müdür ve müdür  yardımcıları atamalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Yükses sesle her yerde yapılan bu adaletsizlik ve hukuksuzluğu haykırmaya devam edeceğiz, daha önce kendilerine yapılanları şimdi bize yapıyorlar." dedi.

Şükrü Mutlu, "Amacımız sadece öğretmen, öğrenci, eğitim ve eğitimcilik değil, Türkiye sorunlarını da dile getiren ve çözüm önerileri sunan bir sendikayız. Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde Antalya’da toplum sağlığıyla ilgili bir seminer tertipledik. Önümüzdeki dönemde bu toplantılarımızı uluslararası düzeye taşımayı hedefliyoruz." ifadede ederek, Pendik’te öğretmenlik yaptığını, ilçede sendikayı olması gereken yere taşımaya kararlı olduğunu belirtti. Okullar fiziki mekanlar olarak ortadan ikiye bölündüğünü herhangi bir doğal afette çocukların büyük izdiham ve ezilme tehlikesiyle karşı karşıya dolduklarına dikkat çekti.

Eski Pendik Mİlli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sarıca, emekli bir eğitimci olarak bundan böyle siyesetle ilgileneceğini belirterek, İdris Naim Şahin’in kurmuş olduğu Millet Partisi'nde Ankara'da aktif görev aldığını, yakında mecliste gurup kuruacaklarını söyledi. Önümüzdekiseçimlerde önemli bir başarı sağlyacaklarını, kendi partilerinin iktidar olması halinde tüm bu olumsuzlukların üstesinden bir bir geleceklerini söyledi. Sarıca, "Cumhuriyet tarihinde eğitim hiç bu kadar zedelenmemiş ve ayaklar altına alınmamıştı. Bunu gördük ve yola çıktık." dedi.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113