• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Ortadoğu?da Türklere Selam duruyorlar

Ortadoğu?da Türklere Selam duruyorlar
Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Tuzla Şifa Mahallesi Kızılay Şube Başkanlığınca düzenlenen programda Gazze ve Orta Doğu?yu anlattı.

KIZILAY ŞİFA ÖRNEK ŞUBE
 Tuzla Şifa Mahallesi Kızılay Şubesi’nin düzenlemiş olduğu yemekli toplantı 21.03.2009 cumartesi günü saat 19.00’da Tuzla GİSBİR Lokalinde yapıldı. Toplantıya Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla Şube Başkanı Okyay Biçer, Kaynarca Şube Başkanı Eşref Şeneroğlu, siyasi parti temsilcileri mahalle muhtar adayları bölge esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.

ZOR BÖLGE ŞİFA
 Açış konuşması yapan Şifa Kızılay Şube Başkanı Hasan Çil, “Şifa zor bölge” diye başladığı konuşmasında genel başkanınından bir araç talebinde bulundu. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye ise Kızılay için mahallede bir yer tahsisinde bulunarak kararı belediye meclisinden geçirdiği için şükran ve teşekkürlerini iletti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE ÜRETTİK
  Mehmet Demirci, konuşmasında Şifa Mahallesi Kızılay Şube Başkanı Hasan Çil’in çalışkan ve proje adamı olduğunu,  gönül eri gibi çalıştığını ifade etti. Kendisinin belediyeye başvurarak depreme hazırlıklı olma konusunda yapılması gereken ön hazırlıklardan birinin evlerdeki eşyaları sabitlemek olduğunu belirterek, “ Ortaklaşa başladığımız çalışma sonucu 700 evde dolap, avize vb tüm devrilebilecek yada kırılabilecek eşyaların sabitlemesi projesini gerçekleştirdik. Bu belki Türkiye’de bir ilk olmuştur.” dedi.

TÜRKLERE SELAM DURUYORLAR
 Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, ayağının tozuyla Gazze’den geldiğini ve bölgede yaşananlara şahit olduğunu söyledi. İnsanların bir örümcek gibi taşların arasında nasıl yaşam mücadelesi verdiğini anlatırken kendisi ve salondakiler deç duygu dolu anlar yaşadı. Küçükali, “Tek sevindirici taraf Türk denince Ortadoğu’da yaşlı, genç kadın, erkek demeden herkes  selam duruyor, ayağa kalkıyor ve hürmet gösteriyor. Türkiye Cumhuriyetinin bu bölgedeki gücü tartşılmaz ve güven duygusu maksimum seviyede. Ülkemizi bu seviyeye taşıyanlara minnettarız.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113