• BIST 11286.81
  • Altın 5953.344
  • Dolar 42.7144
  • Euro 50.2409
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -5 °C

Okulu ayağına götürdüler!

Okulu ayağına götürdüler!
Tuzla Halk Eğtimi Merkezi Müdürlüğü, hem eğitim veriyor hemde gönül alıyor. Okula gelemeyen Yasin ve Tolga kardeşlerin ayağına okulu götürdüler.

                                      TUZLAHEM ENGELLERİ EĞİTİMLE AŞIYOR

Evde eğitim, ülkemizde zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından birini uygulayan örgün eğitim kurumlarından sağlık problemi nedeniyle doğrudan yararlanamayanlara evlerde verilen eğitimdir.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezinin temel ilkelerinden biri de ‘Eğitimde Engelleri Aşıyoruz.’ Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Çangır, "Bu nedenle ilçemiz sınırlarında sağlık problemlerinde dolayı, okula erişimi sağlanamayan çocuklarımıza, gönüllü öğretmenlerin görevlendirilmesiyle birlikte dezavantajlı çocuklarımızın Eğitimde fırsat eşitliğini bir nebze olsun tamamlamış bulunmaktayız.

Evde eğitim uygulaması, zorunlu örgün eğitim çağındaki çocukların eğitimlerinin bir bölümünün ya da tamamının ailesi ya da ailesinin talebi üzerine kamu tarafından tayin edilen kişiler tarafından yürütülmesi olarak tanımlanabilir.  Ülkemizde uygulanan evde eğitim, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu, sağlık raporu ile belgelendiren öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmeti olarak tanımlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız 2010 yılında uygulamaya koyduğu bu hizmetle, sağlık sorunlarından dolayı eğitime erişimi sağlanamayan dezavantajlı çocuklarımıza evde ve hastanede eğitim uygulamalarına etkin bir şekilde halen devam etmektedir.

2017 Eylül Ayında Kurumumuza müracaat ederek, çocuklarını açık ortaokula kaydetmek isteyen Nurgül AYAZ'ın, daha sonra ifade etmesi üzerine ikiz çocuklarının %90 üzeri engelli olduğunu öğrendik. O noktadan sonra, çocuklarına talep etmesi halinde, gönüllü öğretmenlerimiz aracılığıyla evde eğitim desteği vereceğimizi belirttik. Gönüllü sınıf öğretmenimiz İlkin Cihat YANIKÖZ, okula gelemeyen ikiz kardeşler Yasin ve Tolga AYAZ’a deyim yerindeyse, okulu onların ayağına götürdü.

-002.jpg

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR, "Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Ailesi olarak, Nurgül AYAZ Hanımefendiye ‘’Allah yardımcısı olsun temennisini yineleyip; nevmit haline bir nebze derman olmaya devam edeceğiz’’ Gönüllü Öğretmenimizin İlkin Cihat YANIKÖZ Beyefendiye ‘’teşekkür ediyoruz, Eğitim Şehri Tuzlamıza, eğitimi bütün noktalara kadar taşımanın haklı gururu içerisindeyiz. Ayrıca engelli öğrencilere yönelik açtığımız memuriyete hazırlık kurslarıyla( EKPSS)  da desteğimizi sürdüreceğiz’’ dedi

                                                                                                                                            

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pendik'e bir "havalı" cadde daha!08 Aralık 2025 Pazartesi 16:12
  • USSAM’DAN TARİHİ KONFERANS08 Aralık 2025 Pazartesi 16:04
  • İlber Ortaylı: " Arkasında Alman istihbaratı var."08 Aralık 2025 Pazartesi 10:18
  • Pendik'te Engelliler Günü'ne Özel Maç: Ahmet Cin de Sahada!04 Aralık 2025 Perşembe 14:14
  • Yenişehir Ampute Futbol Sahası Yenilendi03 Aralık 2025 Çarşamba 14:10
  • 22 Okula Basketbol ve Voleybol Sahası03 Aralık 2025 Çarşamba 14:03
  • PENDİK'E YENİ KÜTÜPHANE03 Aralık 2025 Çarşamba 12:54
  • Tarihin En Güçlü Rolls-Royce’u Türkiye'de!03 Aralık 2025 Çarşamba 12:00
  • Şanlıurfa’da Elektrik Direkleri Hırsızların Hedefi Oldu03 Aralık 2025 Çarşamba 11:51
  • Kasım İndirimlerinde Şikayet Rekoru: 40 Bini Aştı!02 Aralık 2025 Salı 14:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113