• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

Oduncu; ?Millete hizmet gönül işidir?

Oduncu; ?Millete hizmet gönül işidir?
Pendik Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen köy ve mahalle muhtarlarının ekseriyetle katıldığı toplantı 18 Aralık akşamı yapıldı. Pendikli köy ve mahalle muhtarlarıyla, istişare toplantısında biraraya gelen Pendik Kaymakamı Dr. Mehmet Oduncu,? Hal


ŞİKAYET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİN
Makamlarda oturanların şikayet etme gibi bir lüksünün olmadığını kaydederek, muhtarlara ve bürokratlara mesaj veren Pendik Kaymakamı Dr.Mehmet Oduncu, “ Yöneticilerin, makam sahiplerinin özellikle seçilmiş muhtarların hiç bir şeyden şikayet etme hakları yoktur. Bizler şikayet değil, çözüm üretme makamındayız. Hepimiz millete hizmet için görevdeyiz. Bu hizmeti layıkıyla yerine getirmeli, vatandaşın sorunlarına azami duyarlılık göstermeliyiz. Taşın altına hep birlikte el attığımızda, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Bunun için önce iyi niyetli, sonra da fedakar olmalıyız.” dedi.

MUHTARLAR SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ SIRALADILAR
Evsahibi sıfatıyla toplantının sunumunu da yapan Pendik Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Özcan burada yaptığı konuşmada, mülki amirimiz kaymakamımız, sizleri aramızda görmekten hayli mutluyuz. 31 mahalle ve 5 köy muhtarını yakinen sizlere tanıtma ve sorunlarımızı dile getirmek için bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Dernek başkanı Özcan, muhtarların, mahallelerde ve kamu kurumlarında karşılaştığı sorunları, maddi sıkıntıları dile getirerek, bazı konulardaki taleplerini sundu.

MUHTARLIK MAKAMININÖNEMİNİ VE SORUNLARINIEN İYİ BİLENLERDENİM
Toplantıda söz alan Pendik Kaymakamı Dr. Mehmet Oduncu, muhtarlık makamının önemine ve gerekliliğine vurgu yaparak, “ Ben, makamınızın ve üstlendiğiniz görevin önemini, aynı zamanda da içinde bulunduğunuz sorunları en iyi bilen kişilerden biriyim. Bu nedenle, her türlü sıkıntınızı mesai mefrumu bilmeden çözmeye çalışacağımı bilmenizi istiyorum. Bu bağlamda tüm kamu birimlerimiz de elinden geleni yapacaktır. Hangi konuda ve hangi kurumda olursa olsun halledemediğiniz bir sorun olursa günün 24 saati beni arayabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
MİLLETE HİZMET, GÖNÜL İŞİDİR
Konuşmasında, devlet adamlığının sorumluluğu ve vebalinin büyük aynı zamanda da sıkıntılı olduğunu ifade eden kaymakam Oduncu, “Kimse bizi zoraki kaymakam, belediye başkanı veya muhtar yapmıyor. Bizler, millete hizmet için her türlü sıkıntıyı göze alarak ve mesai mefrumu tanımadan bu görevlere talip oluyoruz. Bu nedenle ben diyorum ki, millete hizmet, gönül işidir. Bu sebepledir ki, görevimiz süresinde başta maddi zorluklar olmak üzere tüm sorunlara ve sıkıntılara el ele vererek göğüs germeli ve işimizin gereğini en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.” dedi.

SİZLERDEN TALEBİM; USULE UYGUN, ÜRETKEN VE YASAL HİZMET
Kaymakam Mehmet Oduncu konuşmasını, “Mülki amiriniz olarak sizlerden talebim, göreviniz süresince vatandaşlara, kamu kurumlarına ve bize karşı samim, dürüst ve usule uygun bir şekilde üretken olmanız, ayrıca hiç bir gayri resmi işe bulaşmadan, üstlendiğiniz görevi layıkıyla yerine getirmenizdir. Bu noktada yasal ve vatandaş menfaatine olan her türlü talebinizi, olabilirliği nisbetinde yerine getirmeye elimizden gelen gayreti göstereceğimize söz veriyorum.” ifadesiyle tamamladı.
Toplantı, iyi dilek temennileri eşliğinde samimi bir ortamda gecenin geç saatlerine kadar devam etti. YAŞAR ŞİMŞEK’İN HABRİ
















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113