• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Muhtarlar Günü'nde muhtarları bağrına bastılar

Muhtarlar Günü'nde muhtarları bağrına bastılar
Pendikli muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlenen programda buluştu

Pendik Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı vePendik Muhtarlar Derneğince ortaklaşa düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı Kurna Köyü’nde Nar Ağacı Restaruntta gerçekleşti.

19 Ekim Türkiye Muhtarlar Günü kahvaltı organizasyonuna Kaymakam İlhan Ünsal, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Cengiz Önder, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve çok sayıda muhtar katıldı.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

İlk konuşmayı Pendik Muhtarlar Dernek Başkanı Harun Yıldırım yaptı. Yıldırım, tüm seçilmişler gibi muhtarların da sıkıntıları bulunduğuna işaret ederek, "Gün, birlik olma günüdür, bugün burada toplanarak birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde göstermiş olduk. Muhtarlık müessesesinin 188 yıllık geçmişi bulunmaktadır. Pendik’te yaşamak ayrıcalıktır, tüm muhtarlar olarak şanslıyız. Pendik’te yaşayan herkes çok şanslı. Bunun nedeni ise, uyum içinde çalışan, aynı zamanda çözüm noktasına odaklanan başta kaymakamımız ve belediye başkanımız olmak üzere çok iyi yöneticilerimiz var. Bunu niçin söylüyorum; her ne zaman istesek başkanımızın kendisine ulaşıyor ve bire bir sorunlarımızı iletebiliyoruz ve en kısa sürede çözüme kavuşuyor. Muhtarlarımız adına teşekkür ediyor ve daha uzun yıllar Pendik İlçesinde bu görevi ve hizmeti sürdürmenizi canı gönülden temenni ediyorum."dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ MUHTARLARA ÇOK DEĞER VERİYOR

İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta, "Cumhur Başkanımızla üç kez görüştüm ve muhtarlara nasıl değer verdiğini bizzati kendisinden dinledim. Böylesi bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz için gerçekten tüm ülke olarak çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizleri külliyede kabul ettiğinde özellikle şu ifadeyi kullandı akıllı siyasetçi muhtarlarla kol kola, el ele verip çalışan ve onların fikirlerini önem veren kişidir."dedi, Delibalta, 15 Temmuz Gecesi Hain Darbe kalkışmasında muhtarların karşı çıkışına ve dik duruşuna dikkat çekti.

EN BÜYÜK SERMAYEMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin yaptığı konuşmada, "Değerli muhtar arkadaşlarım, bu yıl 3.sü kutlanan 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyorum. Muhtarların ve muhtarlıkların bu toplumda çok önemli yeri var. Pendik’in en büyük sermayesinin birlik beraberlik içinde iyi iletişim kurarak sorunların çözümü noktasında hızla ilerlemek olduğunu ifade edebilirim. Katılan tüm muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Muhtarlar gününü kutluyorum. Hepinize sağlıklı bir yaşam, hayırlı ve başarılı günler diliyorum." dedi.

MUHTARLIK MÜESSESESİ BUGÜN ÇOK DAHA SAYGINDIR

Pendik Kaymakamı İlhan Ünsa'da konuşmasında, "Pendik çok önemli ve değerli bir ilçe. Böylesi bir ilçede görev yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Demokrasimizin temel taşlarından olan Muhtarlık Müessesesinin basitleştiği ve eski öneminin kalmadığı gibi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyleyebilirim. Kırtasiye işlerinde azalma var ya da başkaca görevlerde gerileme var diye buradan muhtarlıkların zayıflatıldığı anlamı çıkmaz, aksine tarihinde ilk defa muhtarlar için özel bir gün ilan edildi. Bugün kutladığımız gibi 19 Ekim Türkiye Muhtarlar Günü. Tüm muhtar arkadaşlarımın gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Kahvaltının ardından Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Muhtarlar Dernek Başkanı Harun Yıldırım, muhtarlara çeşitli hediyeler takdim ederek muhtarlar gününü kutladı. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: YAŞAR ŞİMŞEK

dsc_0091-001.jpg

dsc_0145-001.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113