• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Muhtarlar başkanını değiştirmedi

Muhtarlar başkanını değiştirmedi
Başkanlığını Kurna Köyü Muhtarı Harun Yıldırım'ın Pendikli Muhtarlar geçtiğimiz 25 Mayıs Cumartesi Günü 15 Temmuz Şehitler Camiinin yanında bulunan Pencere Köftede bir iftar programı düzenledi.

Pendikli muhtarlar Olağanüstü Genel Kurula Gitti

İftar Programına 36 muhtarın tamamı katıldı. İftar'dan sonra Pendik Muhtarlar Derneğinin Olağanüstü Genel Kuruluna, geçildi. Muhtarların Kongresine Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal’da katılarak birde konuşma yaptı. Ünsal, "Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşıdır, muhtarımız bir yönüyle devleti diğer bir yönüyle milleti temsil eder. Bu vasfı çok önemli ve anlamlıdır. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği önemle muhtarlık müessesesi değerine değer katmıştır. Seçim, sandık demokrasi demektir. Bugün burada Pendikli muhtarlar özgür iradesiyle kendi dernek başkanını seçecek, her iki adaya başarılar dilerim." ifadesinde bulundu.

dsc_0212.jpg

Olağanüstü Kongrenin Divan Başkanlığını Federasyon Başkanı Kadir Delibalta yaptı. Delibalta konuşmasında, "Arkadaşlar bizim muhtarlar olarak mutlak bir yasaya ihtiyacımız var, her ortamda her koşulda yetkililere bu konuyu hatırlatıp muhtarlar yasası çıkması konusunu gündeme getiriyorum. Kararlı olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Aksi halde muhtarlığı silah ruhsatı ve başkaca basit işler için yapmış olmaktan öteye gidemeyiz."dedi.

dsc_0032-018.jpg

36 Pendikli muhtarın tamamının katıldığı genel kurul toplantısında Kurna Köy Muhtarı ve mevcut başkan Harun Yıldırım ile Kurtköy Muhtarı Hüseyin Ekşi’nin listesi yarıştı. 36 oyun birisi boş çıkarken Harun Yıldırım  20 oyla bir kez daha başkan seçildi.  Hüseyin Ekşi ise 15 oyda kaldı.

dsc_0008-023.jpg

Oyların açıklanmasından sonra her iki adaydabirbirlerine sarılarak kutladılar. Kongre sonrası bir konuşma yapan Harun Yıldırım, "Yeniden şahsıma bu görevi layık gören siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ederim, sizlerin güvenini boşa çıkarmayacağım. Bundan önce yapmış olduğumuz çalışmalar artarak devam edecektir. Pendikli muhtarlar olarak birlikt ve beraberliğimizi en üst noktaya çırkarmak için güyret edeceğiz. Bir ve beraber olursak bir çok sorunun da üstesinden gelmiş oluruz." dedi.

Yıldırım, "Bu seçimle tüm muhtarlar kazanmıştır, birlik beraberlik kazanmıştır. Pendik Kazanmıştır velhasıl hepimiz kazandık. Seçimin kaybedeni yok, kazanan tüm muhtarlar olmuştur. Olumlu bir olağanüstü seçim süreci geçirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum, birlik beraberlik ve dayanışma içinde hep birlikte derneğimizi daha iyi yerlere taşıma gayreti içinde olacağız." ifadesinde bulundu.

dsc_0037-012.jpg

Toplu Hatırı fotoğrafının ardından kongre sona erdi.

Yeni Yönetim Kurulu Şu isimlerden oluştu;  Başkan Harun Yıldırım. Yönetim Kurulu Üyeleri Birol Okay, Hülya Büyüktopçu, Yılmaz Yaman ve Hüseyin Akdeniz. 

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri; Yıldıray Oktay, Mustafa Çelik, Erdal Kara, Meliha İnan ve Fatih Çiftçi

Denetim Asil; Bekir Yılmaz, Necati Koç, Şükrü Aydemir

Denetim Yedek; İsmail Güngör, Oğuzhan Atasayın ve Şemsettin Dağcan

dsc_0166-001.jpg

dsc_0004-027.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113