• BIST 10255.38
  • Altın 2385.844
  • Dolar 32.3429
  • Euro 34.7732
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Müdür dua etti, öğrenciler amin dedi!

Müdür dua etti, öğrenciler amin dedi!
Güzelyalı İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin okuduğu, binlerce surenin ve Kelime-i Tevhid'in duası Cuma Namazı'ndan önce okul mescidinde gerçekleştirildi.

Güzelyalı İmam Hatip’te Anlamlı Cuma

Güzelyalı İmam Hatip Ortaokulu unutulmuş bir geleneği tekrar yaşattı.

İyiyi, ahlaklı olmayı ve büyüklere saygıyı benimsemiş bir nesil yetiştirmenin ilk hedeflerinin arasında olduğunu ifade eden okul müdürü Veli Aydın ve Müdür Yardımcısı Mehmet Çakır,  "Bizim öğrencilik yıllarımızda okulumuzda bir öğretmen, bir idareci, ya da bir personelin anne, baba, eş, dost ve yakını vefat ettiğinde, okul öğrencileri olarak o öğretmenimize ya da idarecimizin yakınına bir hatim ve Yasin-i şerif ile çeşitli Ayet ve sureler okurduk. Okumuş olduğumuz bu hatim ve sureleri okulumuzun yanında bulunan Hilmi Abbas Paşa Camii'nde Cuma günü toplu halde dua eder ve onların ruhuna bağışlardık."dediler.

Veli Aydın, " Yakın zamanda İngilizce Öğretmenimiz Funda Çıtak hocamızın babası vefatı etti.  Biz yöneticiler olarak kendi öğrencilik yıllarımızda uyguladığımız bir geleneği şimdi yöneticisi olduğumuz Güzelyalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle de uygulamak istedik. Öğrencilerimize  hatimlerini dağıttık ve içlerinden geldiği gibi Fatiha, Yasin ve diğer sureleri okumasını istedik. Birde baktık ki bizim neslimiz hala devam ediyormuş. Öğrencilerimiz bizleri hem çok şaşırttı, hem de çok mutlu etti."

Güzelyalı İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri, Hocaları Funda Çıtak’ın vefat eden babası için 38 bin 405 Fatiha, 184 Yasin-İ Şerif, 2 bin 741 İhlas, 2 bin  Kelime-i Tevhit, 13 Subhaneke, 10 Felak, 1 Fetih suresi ve birde Hatim okudu. Geçtiğimiz 11 Kasım Cuma Günü Okul Mescidinde kılınan Cuma Namazı öncesi öğretmenler, öğrenciler ve namaza katılan veliler, okul müdürü Veli Aydın'ın Duasına hep birlikte amin dediler.

15 Temmuz Şehitleriyle kendisi de bir İmam Hatip Mezunu Olan ve PKK’nın düzenlediği hain saldırıda Şehit Düşen Mardin Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün ruhuna da armağan edildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113