• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

MESLEKİ EĞİTİM ZORUNLUDUR

MESLEKİ EĞİTİM ZORUNLUDUR
Ülkemizde, diğer ülkelere göre mesleki eğitime maalesef yeteri kadar önem verilmediğini kaydeden Pendik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Türkmen, 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu?na göre mesleki eğitimin, zorunlu olduğunu vurgulayarak, kay

Ana binalarının deprem riski nedeniyle yıkılıp yeni ve modern bir bina olarak yapım aşamasında olmasından dolayı halen geçici olarak Güzelyalı’da bulunan İT0. Ticaret Meslek Lisesi’nde eğitim ve öğretime devam ettiklerini kaydeden mesleki eğitim merkezi müdürü Fevzi Türkmen, yeni dönem kayıtlarının bu okul bünyesinde devam ettiği bilgisini verdi.
Hiç bir yaş sınırı olmaksızın ilköğretim ve üstü mezunlarının, bir işyerinde çalışmak kaydıyla kurumlarına başvurarak, bir tarafdan meslek edinirken, diğer taraftan da aile bütçelerine katkıda bulunabilecekleri tek seçeneğin, mesleki eğitim merkezleri olduğunu ifade eden müdür Türkmen, Temmuz ayında başlayan kayıtların, Eylül Ayı’na kadar devam edeceğini önemle vurguladı.
İsteklilerin, hiç vakit kaybetmeden kendilerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırmalarını kaydeden müdür Türkmen ayrıca, iş yeri sahipleri, esnaf odaları ve sivil toplum örgütlerinin de bu konuya yeteri kadar önem vermeleri gerektiğini söyledi. Kanun gereği mesleki eğitimin zorunlu olduğunu ve iş yerleri başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının, meslek sahibi olmayan veya elinde çıraklık, ustalık ya da kalfalık belgesi bulunmayan insanları, mesleki eğitim merkezlerine yönlendirmeleri gerektiğini önemle vurguladı.
Türkmen son olarak, kayıt yaptırmak isteyenlerin Güzelyalı Mahallesi, Sahilyolu Caddesi, No:183 Pendik adresine bizzat başvurmaları gerektiğini, detaylı bilgi almak isteyenlerin ise (0216) 493 24 19 - 494 23 35 nolu telefonlardan kendilerine ulaşabilecekini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113