• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Mescid-i Aksa Kırmızı Çizgimizdir!

Mescid-i Aksa Kırmızı Çizgimizdir!
İşgalci İsrail'in Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırısına Türkiye'den peş peşe çok sert tepki yağdı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu. İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

Türkiye'den işgalci İsrail'in saldırısına peş peşe çok sert tepki geldi.

FUAT OKTAY: DERHAL DURDURLMALIDIR

Cumhurbaşkanı  Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yaptığı müdahaleyi kınadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulmalıdır" ifadelerine yer verdi.

"SALDIRI AÇIK BİR DEVLET TERÖRÜDÜR"

TBMM Başkanı Şentop, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum" ifadelerine yer verdi.


MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımdı, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” ifadesini kullandı.
İBRAHİM KALIN: MESCİD-İ AKSA'YI DERHAL TERKETMELİDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

Kalın, Twitter hesabından ilişkin şunları kaydetti:

"İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır."

NUMAN KURTULMUŞ: YETER ARTIK

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, işgalci İsrail'in saldırısına çok sert tepki göstererek ''Filistinlilerin evlerini zorbalıkla işgal eden terör devleti İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla yaptığı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Siyonist katil İsrail, Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmeli ve bu alçak saldırıları sona erdirmelidir. Yeter artık! Bu saldırganlık sadece işgalci İsrail’in değil buna sessiz kalan tüm dünyanın ayıbıdır. Uluslararası camia İsrail’i durdurmalıdır.'' açıklamasında bulundu.

ÖMER ÇELİK: KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İsrail'in kalleş saldırısına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşımda bulunan Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı;

"İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız. Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz."

ZİYA SELÇUK: KABUL EDİLEMEZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''İsrail polisinin #MescidiAksa'ya yaptığı baskını kınıyorum. En kutsal mekanların şiddetle anılması ve ibadet edenlere eziyet edilmesi kabul edilemez. Yaralılara acil şifa diliyorum.'' açıklamasında bulundu.

DERYA YANIK: SESSİZ KALAN BU SUÇA ORTAKTIR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Mescid-i Aksa’da, ibadet eden Müslümanlara yönelik İsrail polisinin vahşi saldırısını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası kamuoyu görmek istemese de İsrail insanlık suçu işlemektedir. Sessiz kalan bu suça ortaktır.'' ifadelerini kullandı.

HASAN DOĞAN'DAN SERT MESAJ

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, yaptığı paylaşımda ''Hey dünya! Mabedlere, kadınlara, sivillere, çocuklara reva görülen bu ahlaksızlığa hiç mi sesin çıkmayacak!!!'' ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla düzenlediği baskını şiddetle telin etti.

Altun, Twitter hesabından İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip ettiklerini belirten Altun, "İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÖNDER: İLK KIBLEMİZ KUDÜS İSLAM'INDIR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, ''İşgal devleti İsrail, her Ramazan ayında yaptığı gibi yine #MescidiAksa’da namaz kılan Müslümanlara saldırdı. Çok sayıda yaralı var ancak bu saldırılar Müslümanları yıldırmayacak. İlk kıblemiz Kudüs İslam’ındır ve öyle kalacaktır!'' ifadeleri kullanıldı.

DERSİAD: KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (Dersiad) alçak saldırıyı kınayarak sosyal medya hesabından "Terör rejimi İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı insanlık dışı saldırıları, işgal politikasını ve dünyanın bu ahlaksız zulüm siyasetine sessiz kalmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz." paylaşımını yaptı.

Kaynak: Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113