• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Mehmetçik'e anlamlı destek

Mehmetçik'e anlamlı destek
Hurdacılar Derneği ile Genel Merkezi Pendik’te bulunan Dünya Kırşehirliler Derneği’nin öncülüğünde ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı Mehmetçik'i Anma program organize edildi.

MEHMETÇİK’E  ANLAMLI DESTEK

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Kocaeli Bölgesi Hurdacılar Derneği ile Genel Merkezi İstanbul Pendik’te bulunan Dünya Kırşehirliler Derneği’nin öncülüğünde, Kocaeli Anadolu Dernekler Birliğine bağlı Niğdeliler Derneği, Kırşehirliler Derneği, Nevşehirliler Derneği, Urfalılar Derneği, Çukurovalılar Derneği, Mardinliler Derneği, Gölcük Niğdeliler Derneği katılımı ile Mehmetçiğe desteklerini göstermek ve Afrin şehitlerini anmak için mevlit okuttular. İzmit Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, İzmit Müftüsü Musa Bilgiç, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle Çanakkale şehitlerinin de anıldığı mevlit programında ülkemizin milli birlik ve beraberliğine vurgu yapıldı.

Programın sunumunu Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı, Gazeteci Yazar Ünal Kaya gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında Milli birlik ve beraberliğe vurgu yapan Kaya, “Milleti millet yapan değerler bizlerin öz değerleridir .Çanakkale’de yazılan destanda, Afrin’de gerçekleşen mücadeledeki Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz”dedi.

Kocaeli Bölgesi Hurdacılar Derneği Mustafa Nebili selamlama konuşmasında katılım sağlayan herkese teşekkür ederek Şehitlerimizi rahmetle andı.

Programda konuşma yapan ilçe müftüsü Musa Bilgiç, ‘’Bugün burada şehitlerimizin yanında olduğunu belli etmek ve tarafını belli etmek için, yani bizim tarafımız şehitlerimizin yanıdır. Rabbimiz dualarımızı kabul eylesin. Dua müminin en güçlü silahıdır. Mazlumların dayanağıdır. Seyit Onbaşı 276 kiloluk topu kaldırdı. Zırhlı kibirli gemi Çanakkale’nin sularında battı’’ şeklinde konuştu.

Programda Bilal Kısrak ile Muhammed Zor'un Kuran-ı Kerim tilaveti, kasidelerin ardından Müftü Bilgiç’in yaptığı dua ile yapılan ikramlarla sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113