• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 15 °C

Mazimiz kadınlarımızın kahramanlıklarıyla doludur…

Mazimiz kadınlarımızın kahramanlıklarıyla doludur…
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Kadın Komisyonu’nun hazırladığı ‘’ Tarih Yazan Kadınlar’’ programı Maltepe Şehit Erol OLÇOK SGK Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa onur konuğu olarak katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe ÖÇAL, konfederasyonumuzda 1 milyona ulaşan üye sayımızın 400 binini kadınlar oluşturmaktadır. Çalışma hayatında kadınların sorunlarının çözümü ve adaletin tesisinde gerekli kavramsal çerçevenin oluşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.  Tüm toplumsal olaylarda kadın, dönüşümün sembolü olarak görülür ve araç olarak kullanılır. 28 Şubat’ı gerçekleştiren zihniyet ne diyordu,  irticayı hedef aldığını söylüyordu. Ama bu süreç sadece dindar kitleler için değil toplumun tüm kesimleri için bir demokrasi kaybı, baskı ve insan hakkı ihlalleri üretti, dedi.

Bu indirgemeci zihniyetin benzeri Hollanda, Almanya ve hatta tüm Avrupa ülkelerinde de var diyerek sözlerine devam eden ÖÇAL, Müslüman eşittir terörist diyorlar. Lahey adalet Divanı, Belçika ve Fransa’da başörtüsünü çıkartmayı reddettiği için işten atılan 2 Müslüman kadın ile ilgili açılan davada, işçilerin aleyhine karar veriyor. Başka ne yapıyorlar? Elif’i görse mertek zannedecek adamlar, karşısında Elif gibi dimdik duran bir kadın bakan gördüler. Kendisini demokrasi, özgürlük, insan onuru gibi kavramların beşiği olarak gören Hollanda’daki rezalet,  salt Türkiye Cumhuriyeti bakanına yapılan bir saldırı değildi. Yaşanan rezalet tüm dünyada yükselen, sağcılık ile cilalanan, faşizm ve islamofobik durumun izahıydı.

Batı ya Müslümanlarla birlikte yaşamayı öğrenecek ve Müslümanları kabullenecek ya da etrafına yüksek duvarlar örerek adeta bir zindana çevirdiği karanlık ülkesinde, cehennem yalnızlığına mahkûm olacaktır diyerek sözlerini noktaladı.

Şube Kadın Komisyonu Başkanı Tanju YILMAZ’ ın da bir konuşma gerçekleştirdiği programda YILMAZ, tarihimizin her sayfası bu vatan için dini için milleti için mücadele vermiş kahraman insanlarla doludur. Şehit veren şehit olan kadınlar şerefli tarihimizin unutulmaz neferleridir. Kadınlarımızla erkeklerimizle bir ve beraber yürüdükçe bu davamızda bu kahramanlıklar sürecektir. Biz eğitimciler olarak öncelikli görevimiz gelecek nesillere imanlı, adaletli, ahlaklı, vatansever liderler yetiştirmek olmalıdır. Kuran’ın önderliğinde, peygamberimiz (sav)’in rehberliğinde bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz, bu kutlu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Hazırlamış olduğumuz bu programımızın hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar İslam-ı Mübin için, bayrak için, vatan için şehit olan kahramanlarımızın ruhları şad olsun. Bu vesileyle ‘’Tarih Yazan Kadınlar’’ programımıza katılan siz değerli konuklarımıza da katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı KAN, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu belirterek tüm kardeşlerimi ülkemizin yükselişine, dirilişine ‘’EVET’’ demeye davet ediyorum, ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehitlerinden Murat NAİBOĞLU’ nun eşi Gülsüm NAİBOĞLU, yine 15 Temmuz’da kamyonuyla tüm komşularını alarak meydana inen Şerife BOZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice ÖZDEMİR'in de birer selamlama konuşması yaptığı  programa, Memur-Sen İstanbul Kadın Komisyonu Başkanı Semra Birdal ERGÜN, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 ve 4 No’lu Şube Başkanları Erol ERMİŞ ile Talat YAVUZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun TÜYSÜZ ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN da katıldı.

unnamed111-002.jpg

3.jpg

11-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113