• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Makaslar salı günü kesmeyecek

Makaslar salı günü kesmeyecek
Pendikli bayan kuaförler, salı günü tatil yapma kararı aldı. Haftada bir kez dinlenmeye hakları olduğunu söyleyen kuaförler, ?Yıllardır tatil yapmadan çalışıyorduk. Çocuklarımıza bile hasret kalıyorduk. Salı günleri, doyasıya özlem gidereceğiz.? dedi


Tatil yapamamaktan yakınan Pendikli bayan kuaförler, 4 Mayıs 2010’dan itibaren salı günleri, hafta tatili uygulamasına başlıyor.
Kaynarca, Fevziçakmak, Çamçeşme mahalleleri ve Aydınlı Yolu Caddesi’nde faaliyet gösteren 17 bayan kuaför, aralarında anlaşarak, haftada bir gün tatil yapma kararı aldı.
Tatil gününü, salı günü olarak belirleyen kuaförler, Kaynarca’daki bir cafede oda başkanı Salih Karadağ’ın da katıldığı bir toplantıda, tatil kararını açıkladılar.
Hafta sonu da dahil olmak üzere yıllardır her gün çalıştıklarını kaydeden kuaförler, “Evimize, çocuklarımıza vakit ayıramıyorduk. Dinlenmeye bile fırsat bulamıyorduk. Bu uygulama, çok iyi olacak.” Dediler

17 BAYAN KUAFÖR İMZALADI
Kaynarca, Fevziçakmak mahalleleri ve Aydınlı Yolu Caddesi’nde faaliyet gösteren 17 bayan kuaföre başkanılık yapan Gülşen Balcı ve Sinan Duran’ın talebi ile toplanan bayan kuaförleri ve oda yönetimi, kuaförlerin tatil konusunda karar birliğine vardıklarını, kendilerinin de destek olacaklarını açıkladı.
 Gülşen Balcı, bayan kuaförlerinin salı günleri tatil yapacağını söyledi.

ODA YÖNETİMİNİNGÖRÜŞÜ DE ALINDI
Pendik Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Salih Karadağ, yaptığı konuşmada, berber ve kuaför esnafı olarak mesai mefhumu ve tatili olmayan bir meslek icra ettiklerini söyledi.
 Mesleği yaparken haftanın her günü çalıştıkları için tatil yapma imkanı bulamadıklarını, hatta ailelerine dahi zaman ayıramadıklarını söyleyen Karadağ, "Berberler ve Kuaförler Odası Yönetimi olarak bize başvuruda bulunan Kaynarca bölgesi bayan kuaförlerinin talebi üzerine, geçtiğimiz günlerde  Kaynarca bayan kuaförlerine öncülük eden Meltem Kuaför işletmesi sahibi Gülşen Balcı ve Es Kuaför işletmesi sahibi Sinan Durak’ın yönetiminde bir araştırma düzenlendik. Bu araştırma sonucuna göre, bölgedeki kuaförlerin tamamına yakını salı gününün tatil olmasını istiyordu. Kendilerinin bu talebini yerinde bulan oda yönetimi, bundan böyle salı günleri bayan kuaförlerimizin tatil yapmasına karar verdi" dedi.

YILLAR SONRA BİR GÜNLÜĞÜNE DE OLSA TATİL YAPACAKLAR
Başlayacak olan uygulama ile artık Kaynarca, Fevziçakma, Çamçeşme ve AydınlıYolu Caddesi bayan kuaförlerinin bir günlüğüne de olsa dinlenme ve ailesine zaman ayırma imkanı bulacaklarını kaydeden Gülşen Balcı, "Bayan kuaförlerimizin isteği doğrultusunda alınan ve 04. Mayıs 2010 salı gününden itibaren uygulamaya geçecek olan bu karara, bayan kuaförlerimizin çoğunluğu imza vermişlerdir. Bu konuda bayan müşterilerimizin bizleri anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

TATİL 4 MAYIS’TA BAŞLIYOR
“04 Mayıs 2010 tarihinden geçerli olmak üzere başlayacak olan bu uygulamamıza meslektaşlarımız tamamen uyum sağlayacağı kanısındayız.” diyen Balcı, tüm kuaförlerimizin bir fiyat standartı oluşturması için cam, kapı, yani görünür yerlerde fiyat listesi asmaları konusunun, aynı karar altında imzaya alındığını hatırlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113