• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Mahkumlar cezalarını okulları boyayarak tamamladı!

Mahkumlar cezalarını okulları boyayarak tamamladı!
Kartal Cezaevinde kalan mahkumlar Pendik'teki okulları boyayarak cezalarını tamamladı.

 “RENKLİ DÜNYALAR” projesi ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinesinde Pendik Kaymakamlığı, Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İlçe Müdürlüğü, Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İstanbul Sanayi Odası ile ortaklaşa 24/07/2017 tarihinden itibaren çalışmalara başlanıldığı, proje kapsamında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde kamu çalışma cezaları bulunan yükümlülere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Müdürlüğünce Boya Badana Kursu açıldı. Kursun teorik eğitimlerininde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda yerine getirildiği, bu şekilde okullar boyanarak öğrencilere daha hijyenik bir eğitim ortamının oluşturulduğu bildirildi. Boya malzemelerinin tedarikinin ise Pendik Belediyesi ve İstanbul Sanayi Odasınca karşılandı. Böylece kamu ve sivil toplum kuruluşları hem yükümlülerin meslek sahibi olmaları hemde okullarımızın temizliği ve bakımı için bir araya gelerek ortak çalışma gerçekleştirdi.

            Proje kapsamında; Pendik'te bulunan Ercan Görür Ortaokulu, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatma Gözen İlkokulu, Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pendik Halk Eğitim Müdürlüğü ve 2 adet Ek Hizmet Binasında Toplam  97 adet sınıf, 32 adet oda, 2600 m2 dış cephe, 3900 m2 iç cephe, 3 adet uygulama atölyesinin boya, badana, tadilat ve tamirat, bakım ve onarım işleri yapılmış, yine bu okulların toplam 1700 m2 bahçe peyzaj işleri yapılmış, Projede 12 yükümlü görev yapmış ve bu kişiler 152 saatlik boya ve badana kursu alarak sertifika aldılar.

            Renkli Dünyalar Projesi ile kursiyerlere sertifika dağıtımı 07/11/2017 tarihinde Ercan Görür Ortaokulunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Pendik Kaymakamı  İlhan Ünsal yaptığı açıklamada “kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yaptığı proje ile hem cezaevinden salıverilen yükümlülerin meslek sahibi olmaları sağlanmış hemde çocuklarımızın okulları sınıfları boyanarak çok yönlü bir çalışmaya imza atılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti ve projenin geliştirilerek devam edeceğini, bu çalışmalara ağaçlandırma faaliyetininde ekleneceğini bildirerek öncelikle İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne  ve projeye katkısı olan herkese teşekkür etti”.

             Törene Pendik Kaymakamı İlhan ÜNSAL, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan KAYKAÇ, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat YALÇIN, Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet MALIÇOK, Pendik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Muzaffer PALUT, Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı Hakkı ÜNAL ve Ercan Görür Ortaokulu Okul Aile Birliği yöneticileri katıldı. Tören verilen plaketler, yükümlülerin boya badana kursunu bitirdiklerine dair katılım belgelerinin verilmesi ve projenin dahada geliştirilerek devam etmesi için imzalanan protokol ile sona erdi.

dsc_0017-005.jpg

dsc_0031-005.jpg

           

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113