• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

MAĞDURLARIN ANLATIMIYLA 28 ŞUBAT

MAĞDURLARIN ANLATIMIYLA 28 ŞUBAT
Geçtiğimiz Perşembe günü, 28 Şubat 1997 tarihinde başlayan Postmodern darbe olarak tarihe not düşülen sürecin 20. Yılı hüzün içinde Pendik'te anıldı.

Bu darbe sürecinde ülkemizin inançlı kesimine acımasızca zulüm uygulanmakla birlikte gerek başörtüsü ve gerekse katsayı uygulamalarıyla en çok etkilenen kurumların başında elbette İmam Hatip Liseleri gelmiştir.   

Pendik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği PİHMED; üzerinden 20 sene geçen ve yeni nesillerin ibret alabileceği bir çok yönü  bulunan bu süreci, Pendik İmam Hatip Lisesinde görev yapmış emekli Öğretmen Hamza Köse, 2002 yılı mezunu Av. Nuri Tüzek, 2000 Mezun Yrd. Dç. Dr. Ali Osman Kuşakçı ve 1991 mezunu Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın katılımı ile 28 ŞUBAT’ ın  20. yılında Kahraman Mağdurlarına Vefa isimli bir Panel düzenledi.

plaket-78_n.jpg

Öncelikle eski mezunların anlatımlarından oluşan bir belgeselin izlendiği panelde duygusal anlar yaşandı.

Konuşmacıların her biri;  kendilerinin yaşadığı trajik ve bir o kadar da hüzün dolu hatıralarını paylaştığı panel, çok yoğun bir katılım ile izlendi. Özellikle İmam Hatip Lisesinde okuyan çok sayıda öğrenci sürecin mağdurlarını ilgiyle takip ettiler.

Eski öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelmesine de vesile olan program, sahip olduğumuz eğitim ve inanç özgürlüklerinin farkına varılması ülkemiz adına aynı hataların tekrarlanmaması için oldukça eğitici bir çok yöne sahipti. Panele ev sahipliği yapan PİHMED başkanı Süleyman Köse, katılımcılara bu günün anısına birer Vefa Plaketi takdim etti.

Gerek o acı günlerin bir daha yaşanmaması ve gerekse ülkemizin tüm kesimleri ile barış içinde bir geleceği inşa etmesi temennileri ile Panel sona erdi.

kalalaba_n.jpg

                                                                                                                                                         

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113