• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lapa Lapa kar geliyor"

Lapa Lapa kar geliyor"
. Yurt genelinde etkili olacak, sadece iki gün kaldı. İllerin tamamı açıkladı. Bu sene lapa lapa kar erken yağmaya başlayacak. Uzmanlar kar yağışı için uyarılarda bulunarak soğuk hava dalgasının başlayacağı tarihi açıkladı.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretse de uzmanlar bu yılın geçen senelere göre çok daha soğuk ve yoğun kar yaşının etkili olacağı görüşünde. Pek çok kişi 'Kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt arıyor. Uzmanlar gün vererek tek tek açıkladı. Sadece 2 gün kaldı. Soğuk ve kar yağışlı hava ile ilgili detaylara geçmeden önce bugün hava nasıl olacak ona bakalım.
   ve-beklenen-kar-yagisi-basliyor-lapa-lapa-kar-yagacak-aman-dikkat-mgm-son-dakika-kodu-ile-duyurdu-2b99ed.pngMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege ile Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un güney ve doğusunun ile Adana'nın doğusu ve Osmaniye'nin batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ve-beklenen-kar-yagisi-basliyor-lapa-lapa-kar-yagacak-aman-dikkat-mgm-son-dakika-kodu-ile-duyurdu-2e2787.png
   
HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
   
RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


   
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
   
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI : Rüzgârın; Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ve-beklenen-kar-yagisi-basliyor-lapa-lapa-kar-yagacak-aman-dikkat-mgm-son-dakika-kodu-ile-duyurdu-98fa31.png

   
MARMARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bilecik ve Sakarya çevrelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin kuzey ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
BURSA °C, 27°CParçalı ve çok bulutlu EDİRNE °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu İSTANBUL °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu KOCAELİ °C, 25°CParçalı ve çok bulutl  
EGE Parçalı, zamanla çok bulutlu, Güney Ege'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.   
A.KARAHİSAR °C, 22°CParçalı zamanla yer yer çok bulutlu DENİZLİ °C, 25°CParçalı zamanla çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı İZMİR °C, 25°CParçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı MUĞLA °C, 19°CParçalı zamanla çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
   
AKDENİZ Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güneyi ve Burdur'un güney ve doğusu ile Adana'nın doğusu ve Osmaniye'nin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
   
ADANA °C, 29°CParçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıı ANTALYA °C, 23°CParçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıı HATAY °C, 28°CParçalı bulutlu ISPARTA °C, 19°CParçalı zamanla yer yer çok bulutlu, güneyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıı
   
İÇ ANADOLU Parçalı, zamanla batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.


ANKARA °C, 22°CParçalı bulutlu ESKİŞEHİR °C, 24°CParçalı zamanla yer yer çok bulutlu KAYSERİ °C, 25°CParçalı bulutlu KONYA °C, 23°CParçalı zamanla yer yer çok bulutlu
   
Öte yandan TRT Haber'in derlediği bilgilere göre; Dünya, El Nino hava akımının etkisinde. Daha önceki deneyimler, El Nino yıllarında Türkiye'nin içinde bulunduğu Doğu Akdeniz havzasında genelde bol yağışlı kış mevsimlerinin olduğunu gösteriyor.


   
Yani bu durum, yağışa susayan ülkemiz için umut verici bir tabloyu ortaya koyuyor. Meteorolojik verilerin bizler için ne söylediğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt anlatıyor.
   
El Nino’nun etkili olduğu yıllarda Türkiye’nin bol yağış aldığını söyleyen Bozyurt, sıcaklık detayına vurgu yapıyor. “Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz” diyor ve bu seneki modellerin Türkiye için ne gösterdiğini açıklıyor: Kasım ayı için de tahminlerin yine soğuk havanın habercisi olduğunu ifade ediyor Bozyurt. “7-10 Kasım arasında yine çok ciddi bir soğuk hava kütlesi bekliyorum” diyerek bu soğuk hava sisteminin de kar yağışı getirebileceğini belirtiyor. Soğuk ve kar yağışlı günlerin ardından ise pastırma yazının geleceğini söylüyor: Bozyurt, "Aralıktan itibarense yoğun yağışlar bekliyorum. Ocak ve şubat aylarında da deniz etkili kar yağışları olabilir.” dedi. “11 Kasım gibi yine bir yüksek basınç gelecek. Bir hafta ila 10 gün mevsim normalleri civarında veya biraz da mevsim normalinin üzerine çıkacak bir hava sıcaklığı olabilir. Kaynak:Yeniakit

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113